avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Cum va decide instanta in caz de partaj daca se constata ca un teren a fost cumparat cu o suma mai mare decat cea inscrisa in contractul notarial de vanzare-cumparare. Precizez ca pretul real este inscris in precontractul de vanzare- cumparare si acesta exista. Este luat si acesta in consideratie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:11, 13 Octombrie 2011
Daca dvs impartiti terenul sau valoarea acestuia, el se evalueaza de un expert la zi, nu conteaza cat de mult sau putin ati dat pe el
Multumesc.
Doresc sa dovedesc ca terenul este provenit dintr-un bun propriu. Si ca imi apartine in totalitate.
Dar dacă terenul este cumpărat dintr-un bun propriu(bani) si valoarea reala este trecuta in precontract, iar in contractul notarial este trecuta o suma mai mica. Cum pot sa dovedesc ca terenul a fos cumparat cu valoarea reala, mult mai mare, şi/daca a fost cumparat cu bani
proveniti de dinainte de casatorie care s-au transformat in teren. Pentru ca in precontract este inscrisa valoarea reala.
Daca nu ati mentionat proveninenta banilor in actul de cumparare al terenului, numai cu martori si eventual interogatoriul partii adverse puteti dovedi ca pt a cumpara terenul, ati contribuit numai dvs.
In opinia mea, nu va afecteaza ca suma ce apare in act e mai mica decat suma cheltuita, ar rezulta ca dvs ati avut o suma mare de bani din care la vremea respectiva ati luat un teren.
Daca ati declarat atunci " cunoscand consecintele falsului in declaratii, declar ca..".. ar fi bine s-o lasati asa.
V-ar ajuta sa aveti un avocat sa va asiste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înscrisuri pe verso unui act notarial doar cu semnatura unei parti este valabil ? gerox gerox O ruda în vîrsta ( 78 ani la momentul faptei) a facut un înscris \"de mîna[[b][/b]\" la incitarea ( manipulata fiind de cumparatorul potential fara ca ... (vezi toată discuția)
Poate cumpărătorul să evalueze un teren conform raportului ... IliesIca IliesIca Poate cumpărătorul să evalueze un teren conform Raportului de evaluare notarială? Specific că eu,vânzătorul am cerut un preț al terenului la valoarea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil cu pret mai mare decat cel real Tasha18 Tasha18 In calitate de vanzator imobil,un potential cumparator,ce urmeaza sa obtina un credit bancar pentru locuinta,dar nu dispune de aportul propriu solicitat de ... (vezi toată discuția)