avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate meryiob

Activitate meryiob

Buna ziua,

Am avut un proces de litigiu in munca pe care l-am castigat . Instata a obligat paratul (firma) la plata c.m. restant si daune morale. Am inteles ca trebuie sa apelez la un executor judecatoresc si sa fac investire cu formula executorie.

Intrebarile mele sunt :

1. Este necesara investirea cu formula executorie?
2. Daca am sentinta irevocabila ii pot trimite angajatorului o o notificare scrisa in
are sa-i amintesc ca are obligatia de a respecta decizia Curtii de apel?
3. In cate zile trebuie sa primesc banii de la parat ?
4. Daca paratul nu respecta sentinta ce trebuie sa fac, cui sa ma adresez ?

Va multumesc anticipat.
Stimata d-na ondino va multumesc ptr. sfat.
Dar totusi pentru litigiu in munca am nevoie neaparat de avocat ? Si daca DA de ce nu mi se da din oficiu ?
Va multumesc stimate domn Tudor Valeriu, tot ce ati enumerat dvs. au fost inscrise la dosar.
Buna ziua.

In urma cu doi ani am fost diagnosticata cu cancer de col stadiul II B, am urmat tratamentele de chimioterapie,radioterapie,branhiterapie si operatia de histerectomie radicala in Institutul oncologic. Pe toata aceasta perioada am beneficiat de concediu medical cod 14. Toate c.m. au fost inmanate neantarziat in ficare luna patronului. M-am umilit zile intregi verbal, telefonic si scris in fata patronilor. Dar totul fara nici-un rezultat.
Nu am reusit sa-mi primesc banii in totalitate desi am facut sesizari la i.t.m. si la c.n.a.s. Am fost sfatuita sa-i dau in judecata pentru nerespectarea drepturilor. Am strans toate c. medicale (copii ) iesirile din spital, toate analizele,scrisorile catre patroni, sesizarile , multe alte dovezi si le-am depus catre judecatorie (fiind ajutatata de o cunostinta ).

Pe 25 oct. 2011 am prima infatisare si sunt foarte nelinistita.

Intrebarile mele sunt : - ce se intampla la proces?
- voi fi intrebata ceva?
- daca nu inteleg termenii juridici cui ma pot adresa cu eventuale intrebari?
- am nevoie de avocat ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.