avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Activitate gatansfyllon

Activitate gatansfyllon

Multumesc! :) In caz ca cineva este de alta parere, voi mai urmari threadul cateva zile, ca sa fiu sigur.
Eu si cu prietena mea vrem sa ne casatorim inainte sa plecam in strainatate, pentru a beneficia de niste avantaje oferite ei acolo, ca sotie mea.

In urmatoarele zile vreau sa rezolv casatorie si pasaport in cat mai scurt timp, iar intrebarea mea este, daca ne casatorim inainte ca pasaportul sa fie eliberat, mai trebuie schimbat pasaportul sau buletinul, in conditiile in care ne pastram aceleasi nume?
Sa trec in paine: aseara, in jurul orelor 22, am fost oprit si perchezitionat de un echipaj de jandarmerie, in urma caruia s-a gasit asupra mea un.. robinet. Robinet pe care mi l-a dat tata in aceiasi zi, pentru a-l duce acasa si a-l monta la apometrul de apa calda. Jandarmii au stat, s-au consultat, daca-i arma alba, daca nu, ca ce fac eu cu el, le-am zis varianta mea, iar dupa vreo juma de ora de balacareli intre ei, cel mai inalt in grad, un anume Andreescu Gabriel (nu ca ar avea relevanta, dar asa mi-am amintit si eu numele respectivului), s-a decis ca-mi da drumul, dar ca imi retine robinetul. Am obiectat si-am zis ca nu plec nicaieri fara robinetul meu, pentru ca, dupa mintea mea, un simplu robinet e la fel de "arma alba" precum o piatra, un pumn, o craca sau o cheie, iar ca eu consider absurda si neintemeiata decizia dansului.

Au urmat niste mici "amenintari" ca ma joc cu focul, ca ma duce la sectie si ca-mi face dosar penal pentru arma alba. Fie. Am ajuns la Sectia 6, unde dansii si-au facut declaratiile, apoi am fost dus la Sectia 8 (aparent gresisera cine avea "jurisdictie" pe strada unde am fost oprit). S-au facut poze la acel robinet, eu aratand spre robinet, iar ulterior jandarmii au plecat si-am fost lasat cu un domn, fara uniforma, nu stiu ce grad si functie, care ne-a pus (pe mine si pe un martor, prieten) sa ne completam declaratiile, moment in care, cred c-am cazut in plasa "good cop, stupid cop". Am scris in declaratie, dupa dictare, ca am fost gasit asupra mea cu o "rozeta tip robinet", nu doar cu un "robinet". In dictionar nicaieri nu face legatura intre o rozeta si un box, dar in popular culture, rozeta sta pentru box. Imi dicta dansul ce sa scriu, parea sa vrea sa terminam mai repede si sa fie de partea mea, ca-i inutila si stupida toata treaba. In afara de asta, in declaratie am scris ca motivul pentru care il aveam asupra mea e ca "mi-a fost dat de catre tatal meu pentru a fi montat la apometrul de apa calda" si ca NU eram constient ca este considerat o arma alba.

Apoi, mi s-a zis c-o sa ma sune in cateva zile, ca o sa vorbeasca cu procurorul, ca e destul de posibil sa-mi dea amenda penala de 15 milioane (ca asta ar fi minimul, aparent, dupa spusele dansului), ca n-o sa ma creada nimeni ca era destinat apometrului.. moment in care ma gandeam numai cat de tampita a ajuns lumea asta. Si cum am ajuns sa mi se faca dosar penal.. pentru un robinet. Cu care n-am facut nimic. Sau mai degraba, cum mi se face dosar penal din cauza smecheriei unui jandarm, cliseu in inteligenta si fizic.

In fine, ajuns acasa pe la 4AM, fiindca, evident, nici n-am avut transport in comun direct acasa, de unde mi-au dat ei drumu, de la sectie, si, colac peste pupaza, nu mai aveam nici bani, m-am uitat si eu putin peste legea 295/2004, care zice asa:

" Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;"

N-am avut in posesia mea nici cutit, nici pumnal, nici sis, nici box, nici castet, iar obiectul pe care il aveam cu siguranta nu era confectionat pentru taiere, impungere sau lovire. Sunt pedepsit in avans, dintr-o presupunere stupida ca as folosi un household item ca un ROBINET pentru a lovi pe cineva. Iar singurul lor argument este ca intra 3 degete prin el si ca poate "rupe gura cuiva". Seamana la forma cu acesta [ link extern ] .

Sper ca n-am fost prea ambiguu in incercarea mea de a fi pe scurt. As dori, daca se poate, niste pareri despre ce ar trebui sa fac in situatia in care, cine va trebui sa ia decizia asupra mea, va fi chiar asa de absurd incat sa ma amendeze. Nu am bani sa platesc nici o amenda si, sincer, nici nu vreau sa platesc! Este absurd!

Multumesc in avans!