avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate eleodor-popescu

Activitate eleodor-popescu

la starea civila a localitatii unde a domiciliat.... Oare unde a domiciliat ? Plecat din copilarie.... Oare de unde sa stie detinatorul actual unde a domiciliat unchiul sau proprietar ? Intr-o viata de om poti schimba N domicilii !
.... Certificat de deces.... care ....unde se gaseste ? La primaria unde s-a nascut ? ... Nici macar nu se cunoaste exact daca a decedat ( se presupune doar, datorita varstei inaintate de la data incheierii chitantei de mana), nu se cunoaste data decesului....
Nu sunt, sau sunt..... Detinatorul este totodata singurul mostenitor, fiind nepotul proprietarului initial..... Cel putin asa sustine....
Stiu, de asemenea, ca s-ar putea deschide succesiune dupa proprietar, insa cred ca si aici procedura este anevioasa, nefiind suficiente date despre ultimul domiciliu al proprietarului, Succesiunea trebuie deschisa la ultima adresa.... drumuri,..... investigatii....., timp......
Prin instanta, asta stiu, insa poate fi invocata uzucapiunea?
Proprietarul X, posesor de titlu de proprietate din 2003 (atunci s-a emis) instrainase terenul inca din 1998 printr-o chitanta de mana, celui care doreste sa-mi vanda mie. In acea chitanta se stipuleaza ca urmeaza a se perfecta contractul de V/C, o contravaloare a terenului, sunt 2 martori care au semnat, numai ca nu s-a mai perfectat (din motive necunoscute, proprietarul nu a mai venit, fiind in etate, locuind la 400 km distanta, neavand mostenitori care sa-l aduca, decedand poate... )
Detinatorul (proprietarul actual) utilizeaza terenul anterior inchierii chitantei, proprietarul fiind plecat inca din copilarie din judet, fara a se mai interesa de proprietatea sa, fiind unicul mostenitor al tatalui sau decedat.
Terenul este inscris la APIA, impreuna cu altele in aceeasi situatie, iar in baza rolului se plateste impozit la primarie pe numele detinatorului pe intreaga suprafata.
Daca poate fi invocata, care este Codul care sta la baza actiunii ? Vechiul ? Noul ? Ce fel de uzucapiune, de scurta sau lunga durata ?
Se poate formula o alta actiune pentru a deveni proprietar ? .....Poate notarea posesiei in cartea funciara, desi exista titlu de proprietate pe teren pe numele proprietarului X ?
Spuneti-mi ceva, va rog.
Buna ziua.
Doresc sa achizitionez un teren impreuna cu o casa batraneasca. Proprietarul are acte de proprietate, cadastru, doar pe o parte a terenului, mai multe loturi, 1/2 de curte (intravilan) + teren arabil (extravilan).
Pe cealalta suprafata aproximativ identica ( 1/2 curte + livada+ vie+ pasune) detine o chitanta de mana din 1998 incheiata cu titularul titlului de proprietate. In acea chitanta era stipulat ca, ulterior sa se incheie contractul de vanzare-cumparare, insa proprietarul nu a mai ajuns, acesta locuind la sute de km distanta, iar la acea data acesta avand o varsta inaintata (80-90 ani).
Intre timp, proprietarul de la care doresc sa achizitionez, lucreaza suprafetele, plateste impozit la primarie, etc.
Cum poate deveni acesta proprietar pentru a-mi putea vinde aceste suprafete ?
Poate fi invocata uzucapiunea sau posesia tabulara ?
Sau cum altfel pot intra eu in posesia terenului fara documente ?
Astept cu interes raspunsurile dvs.
Va multumesc anticipat.
Proprietarul a decedat.
Singurul moștenitor ce locuieste in alt judet, i-a vândut acel teren, ulterior, printr-o chitanță de mână. In instanță trebuie să fie prezent și acesta ?
Buna ziua.
Doresc să cumpăr o casă bătrâneasca împreună cu o suprafață de teren.
Pe casă și pe o bucată de pământ există cadastru, titlu de proprietate, etc.
Însă, pe o porțiune nu există, proprietarul neavând decât o chitanță de mână care să-i ateste proprietatea.
Dânsul plătește impozitul la primărie, îl folosește de peste 30 de ani,.. asta este tot.
Dânsul dorește sa-mi vândă tot, dar nu-mi poate face acte decât pe ce are in titlul de proprietate.
Doresc să mă îndrumați dacă există vreo soluție legală pentru a intra în posesia întregii suprafețe de teren.
Vă mulțumesc.
Decizia a fost unilaterala, angajatorul punandu-si salariatii in fata faptului implinit.
Pana acum nimeni nu a semnat vreo anexa sau act aditional la CIM.
Buna ziua.
In situatia economica actuala, o societate decide ca salariatii sai sa lucreze cu intermitenta, o saptamana, da, cealalta nu si tot asa, angajatorul justificand acest lucru cu evitarea somajului tehnic (75%).
Prin urmare timpul efectiv lucrat va fi mai mic decat norma lunara de lucru, acesta fiind cuprins intre 104 si 120 ore, norma de lucru fiind de 160 ore pt luna aprilie.
Mentionez ca inaintea acestei decizii, salariatii lucrau 12/24, 12/48 beneficiind de spor de noapte, SDSL, tichete de masa
As dori sa stiu cum vor fi remunerati salariatii
Vor primi salariul integral, sau vor primi proportional nu nr. de ore efectiv lucrate, tichetele fiind raportate la orele lucrate ?
Multumesc.
Va urmaresc permanent si apreciez postarile dvs.am o rugaminte la dvs.eu am obtinut certif de urbanism ptr construire balcon sub balcon existent.mi se cere in vederea autorizarii de constructie si un act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ptr a fi inscris in extrasul de care funciara

Am fost la asociatie iar raspunsul a fost ca nu poate sa faca acest contract deoarece nu este proprietarea asociatiei
Stiti cum se poate rezolva aceasta situatie?
Aveti un model de contract?
Va multumesc.