Prin instanta, asta stiu, insa poate fi invocata uzucapiunea?
Proprietarul X, posesor de titlu de proprietate din 2003 (atunci s-a emis) instrainase terenul inca din 1998 printr-o chitanta de mana, celui care doreste sa-mi vanda mie. In acea chitanta se stipuleaza ca urmeaza a se perfecta contractul de V/C, o contravaloare a terenului, sunt 2 martori care au semnat, numai ca nu s-a mai perfectat (din motive necunoscute, proprietarul nu a mai venit, fiind in etate, locuind la 400 km distanta, neavand mostenitori care sa-l aduca, decedand poate... )
Detinatorul (proprietarul actual) utilizeaza terenul anterior inchierii chitantei, proprietarul fiind plecat inca din copilarie din judet, fara a se mai interesa de proprietatea sa, fiind unicul mostenitor al tatalui sau decedat.
Terenul este inscris la APIA, impreuna cu altele in aceeasi situatie, iar in baza rolului se plateste impozit la primarie pe numele detinatorului pe intreaga suprafata.
Daca poate fi invocata, care este Codul care sta la baza actiunii ? Vechiul ? Noul ? Ce fel de uzucapiune, de scurta sau lunga durata ?
Se poate formula o alta actiune pentru a deveni proprietar ? .....Poate notarea posesiei in cartea funciara, desi exista titlu de proprietate pe teren pe numele proprietarului X ?
Spuneti-mi ceva, va rog.
Nu sunt, sau sunt..... Detinatorul este totodata singurul mostenitor, fiind nepotul proprietarului initial..... Cel putin asa sustine....
Stiu, de asemenea, ca s-ar putea deschide succesiune dupa proprietar, insa cred ca si aici procedura este anevioasa, nefiind suficiente date despre ultimul domiciliu al proprietarului, Succesiunea trebuie deschisa la ultima adresa.... drumuri,..... investigatii....., timp......
Ultimul domiciliu este mentionat pe certificatul de deces.
Procedura succesorala notariala dureaza maximum doua saptamani. Preferati 2 ani in instanta, cu toate costurile aferente? Preferati sa cheltuiti ulterior pe litigii, cumparand un imobil fara acte de proprietate?