avluci a scris:
1. In cazul in care instrumentele de plata au fost avalizate, veti putea fi urmarit si dvs. ca persoana fizica. Daca le-ati semnat doar in calitate de administrator al societatii, creanta aprtine acesteia, iar dvs. nu ati garantat pentru ea.
2. Societatea va fi urmarita in Romania.
3.Notificare, actiune in justitie, executare silita.
4. La aceasta intrebare cred ca e mai in masura sa va raspunda un avocat din Franta.
5. In Romania emiterea de CEC-uri fara acoperire constituie infractiunea de inselaciune prevazuta de art.215 cod penal:
ART. 215
Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind că pentru valorificarea lui nu există provizia sau acoperirea necesară, precum şi fapta de a retrage, după emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plăti înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul arătat în alin. 1, dacă s-a pricinuit o pagubă posesorului cecului, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. 2.
Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Referitor la punctul 5:
Cand au fost semnate C.E.C.- urile,societatea avea o garantie ca activitatea care urma a fi desfasurata cu masinile contractate prin intermediul firmei de leasing va fi de durata.
Dupa un an de zile lucrurile s-au schimbat si nu a mai fost activitate care sa permita plata leasingurilor.Acest fapt a dus la returnarea masinilor catre firma de leasing.
Din contabilitate se poate demonstra ca societatea nu a castigat ca sa poata plati ratele de leasing ,nicidecum ca si-ar fi atribuit castiguri in defavoarea platii leasingului.
Cum as putea fi acuzat ca as fi emis CEC-uri fara acoperire cu buna stiinta,avand in vedere ca la momentul semnarii era o situatie favorabila activitatii ce urma a se desfasura iar ulterior lucrurile s-au schimbat.
Multumesc.