avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate HIMHIM

Activitate HIMHIM

Care este timpul de asteptare in cazul unui partaj?
Multumesc.
Multumesc.
In cazul in care tatal nu este de acord e necesar partajul, nu -i asa?alta solutie nu exista...
Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt posibilitatile si pasii de urmat in momentul in care trebuie schimbat numele unuia dintre proprietarii unui apartament.

Cazul concret este urmatorul: apartamentul este pe numele celor 2 parinti ( ambii cu drepturi egale) , se doreste trecerea in contract in locul numelui mamei cel al fiului.

In cazul in care ambii parinti sunt de acord e necesar partajul inainte (parintii sun divortati) sau e suficient un notar?

Multumesc.

Răspuns la discuția INSTIINTARE ACTIONARE IN INSTANTA
avluci a scris:

1. In cazul in care instrumentele de plata au fost avalizate, veti putea fi urmarit si dvs. ca persoana fizica. Daca le-ati semnat doar in calitate de administrator al societatii, creanta aprtine acesteia, iar dvs. nu ati garantat pentru ea.

2. Societatea va fi urmarita in Romania.

3.Notificare, actiune in justitie, executare silita.

4. La aceasta intrebare cred ca e mai in masura sa va raspunda un avocat din Franta.

5. In Romania emiterea de CEC-uri fara acoperire constituie infractiunea de inselaciune prevazuta de art.215 cod penal:
ART. 215
Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind că pentru valorificarea lui nu există provizia sau acoperirea necesară, precum şi fapta de a retrage, după emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plăti înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul arătat în alin. 1, dacă s-a pricinuit o pagubă posesorului cecului, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. 2.
Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.





Referitor la punctul 5:

Cand au fost semnate C.E.C.- urile,societatea avea o garantie ca activitatea care urma a fi desfasurata cu masinile contractate prin intermediul firmei de leasing va fi de durata.

Dupa un an de zile lucrurile s-au schimbat si nu a mai fost activitate care sa permita plata leasingurilor.Acest fapt a dus la returnarea masinilor catre firma de leasing.

Din contabilitate se poate demonstra ca societatea nu a castigat ca sa poata plati ratele de leasing ,nicidecum ca si-ar fi atribuit castiguri in defavoarea platii leasingului.

Cum as putea fi acuzat ca as fi emis CEC-uri fara acoperire cu buna stiinta,avand in vedere ca la momentul semnarii era o situatie favorabila activitatii ce urma a se desfasura iar ulterior lucrurile s-au schimbat.

Multumesc.
Răspuns la discuția INSTIINTARE ACTIONARE IN INSTANTA
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Exista un barem ,in functie de suma datorata,dupa care aplica urmarirea penala a unei societati?

In cazul meu este vorba de 12.000eur,daca ar fi fost 300eur sau 50.000eur s-ar fi procedat altfel?


Buna ziua,

Tocmai am primit din partea avocatului, reprezentant al firmei de leasing, o instiintare in care mi se spune ca voi fi actionat in judecata datorita sumelor de leasing restante,acordandu-mi-se un termen limita de plata pana in iulie.

Societatea care a contractat leasingul,si a carei administrator sunt are sediul social in Romania ,iar firma de leasing este din Franta.

-am C.E.C-uri semnate ,de mine in calitate de Administrator, pe toata perioada contractului de leasing.
-contul la care au fost atasate C.E.C-urile, si din care se retin automat sumele de leasing, este deschis in Franta.
-ambele masini ´cumparate ´ au fost returnate firmei de leasing.

Intrebarile ar fi:

1.-Va fi urmarita societatea si/sau administratorul (avand in vedere ca am semnat eu CEC-urile alaturi de stampila societatii )?
2.-Urmarirea se va face in Romania unde are sediul societatea si/sau in Franta?
3.-Care ar fi etapele de urmarire si cauzele?
4.-Fiind rezident in Franta este posibil sa ma afecteze in vreun fel ?

O data cu returnarea masinilor catre firma de leasing am inchis si contul din Franta la care erau atasate C.E.C.-urile.

Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna.

5.-Mai au valoare acestea ?
Răspuns la discuția responsabilitate avalist
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

Am contractat un leasing extern pe persoana juridica, la semnarea contractului am fost conditionat sa semnez si cec-uri pentru viitoarele rate, in calitatea de administrator.

1. In momentul de fata am rate restante fata de firma de leasing. Societatea este in imposibilitate de plata si vreau sa demarez procedura de insolventa si vreau sa stiu ce mai risc dupa returnarea bunului(camion) ?

2. Daca pe CEC la rubrica avalistului, apare numele meu, dar cu adresa societatii, nu cu datele mele din buletin. Cec-ul mai are valoare?

3. Societatea de leasing este din afara tarii(UE), leasingul a fost facut pe societatea din Romania, urmarirea, daca este cazul se va face in Romania sau in strainatate de unde apartine societatea finantatoare?

Va multumesc.
Răspuns la discuția DONATIE TEREN
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.

O zi buna.
Discuție DONATIE TEREN
Buna ziua,

Este posibil sa se faca donarea unui teren aflat in Brasov,in cazul in care proprietareul este din Bucuresti,prin intermediul unui cabinet notarial din Bucuresti?

Sau este nevoie ca actele sa se faca la un notar din Brasov ,acolo unde apartine terenul?

Multumesc.