avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume proprietar apartament

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt posibilitatile si pasii de urmat in momentul in care trebuie schimbat numele unuia dintre proprietarii unui apartament.

Cazul concret este urmatorul: apartamentul este pe numele celor 2 parinti ( ambii cu drepturi egale) , se doreste trecerea in contract in locul numelui mamei cel al fiului.

In cazul in care ambii parinti sunt de acord e necesar partajul inainte (parintii sun divortati) sau e suficient un notar?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:41, 1 Iulie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa mergeti toti trei la un notar si sa incheiati un contract de vanzare cumparare sau de donatie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Doar de notar, pentru ca si partajul se poate face la notar, dar daca ambii parinti sunt de acord de ce nu faceti actele doar pe numele copilului si tatal sa fie trecut cu clauza viagera, economisiti niste bani pentru viitor.
Multumesc.
In cazul in care tatal nu este de acord e necesar partajul, nu -i asa?alta solutie nu exista...
da este necesar partajul daca partile nu sunt de acord.
Care este timpul de asteptare in cazul unui partaj?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru consultare dosar? ionu roman ionu roman Daca doresc sa consult un dosar dintr-o arhiva intr-un dosar civil, procura pe care mi-o da partea din dosar trebuie sa fie notariala sau e suficienta procura ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabi40bv gabi40bv Parintii mei au decis sa-mi treaca mie pe nume jumatate din casa lor (cu uzufructul lor).Suntem trei frati,insa eu locuiesc cu ei.Mama e bolnava de f multi ... (vezi toată discuția)
Vanzarea-cumparare cu uzufruct viager marianvalentin45 marianvalentin45 As dori sa stiu daca eu unicul proprietar al unui imobil, ar trebui sa platesc si eu o taxa notariala in cazul vanzarii apartamentului meu cu uzufruct viager, ... (vezi toată discuția)