As dori sa stiu daca eu unicul proprietar al unui imobil, ar trebui sa platesc si eu o taxa notariala in cazul vanzarii apartamentului meu cu uzufruct viager, in afara taxei pe care o plateste cumparatorul pentru actele notariale si taxa de cumparare a apartamentului. De asemenea , care ar fi taxa minima de plata si in cazul vanzarii si al onorariului notarial. Mentionez ,este vorba de un apartament cu o camera 48mp, nou, cumparat in anul 2006.
Multumesc
Buna ziua,
Dumneavoastra platiti TVA la pret.
Taxele notariale sunt in functie de grila notarilor, iar onorariile difera de la notar la notar.
E bine sa consultati un notar, de preferat cel la care intentionati sa incheiati tranzactia.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Dvs ca si vanzator plătiți impozit pe tranzacție. Dacă prețul plătit de cumparator este sub grila de expertiza imobiliară pt uzul notarilor taxele si impozitul se vor calcula la acea valoare se expertiza dacă prețul este peste grila se vor calcula toate taxele la prețul oferit de cumparator.
Vanzare imobil
kisslivia
Buna ziua,
Sora mea care locuieste in u.e.,a cumparat printr-un mandatat (o prietena de a ei,ptrca ea nu a putut fi prezenta ) un apartament.Acum,dupa 10 ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil
laura_agapy
As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)