Buna ziua,
Sora mea care locuieste in u.e.,a cumparat printr-un mandatat (o prietena de a ei,ptrca ea nu a putut fi prezenta ) un apartament.Acum,dupa 10 ani,sora mea doreste sa vanda apartamentul.Intrebarile mele sunt:
1) poate sa vanda acest apartament tot printr-un mandatat,respectiv mama(care are timp maimult la dispozitie...:)...)?
2)care sunt toate taxele legale inclusiv ale notarului pe care trebuie sa le plateasca la notar in calitate de vanzator,in situatia cand apartamentul costa 15000 euro?
3)ce taxe trebuie sa plateasca cumparatorul?
Va multumesc si va urez o zi placuta,
livia
Poate sa l vanda prin mandatar. Sa dea procura de vanzare la Consulatul Romaniei din tara unde locuieste. Vanzatorul plateste extrasul de CF pt autentificare si impozitul pe tranzactie care este calculat in functie de anul dobandirii . Cumparatorul plateste oorariul notarului si taxa de intabulare CF pe numele acestuia.
Mergeti la un notar sa va calculeze, este posibil ca pretul sa fie sub grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor si atunci taxele se vor lua la valoarea din acea grila.
Nu se poate spune ca nu e ca la piata...sa vedem cat e legatura de patrunjel.
Cu actele in fata va va calcula onorariul notarul la care veti merge si bineinteles si impozitul. Grila de expertiza imobiliara este pe zone, strazi, pe numar de camere la apartamente, etaj si an de construire.
Taxe notariale
Don_Quijote
Buna ziua
Vreau sa vand un apartament cu o suma de bani stabilita intre mine si cumparator.In localitatea mea nu se pot vinde apartamentele la o valoare mai ... (vezi toată discuția)