avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale

Buna ziua
Vreau sa vand un apartament cu o suma de bani stabilita intre mine si cumparator.In localitatea mea nu se pot vinde apartamentele la o valoare mai mare.Notarul spune ca nu poate accepta valoarea intelegii noastre.Am facut intelegere cu un cumparator pentru 50000 lei. noatrul vrea sa facem actele pentru 100000 lei. nimeni nu da mai mult in Oltenita unde 1/3 din apartamente sunt parasite. Ce sa fac?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Don_Quijote, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:55, 23 Iunie 2014
Nu ați înțeles, notarul nu va impune prețul insa va calcula toate taxele , onorariu. Taxa CF, impozit, la valoarea din grila de expertiza imobiliară pt uzul notarilor. Care este probabil mai mare decât prețul stabilit de Dvs si de cumpărător. Este obligatoriu calculul taxelor la aceasta grila conform Codului fiscal.
Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca este o metoda de spoliere a cetățenilor saraci!
Stimat forumist,

Nici tranzacțiile la prețuri fictive nu sunt de încurajat.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare Jvs81 Jvs81 Buna ziua .As vrea sa știu care este suma minima care o pot trece într-un contract de vânzare/cumparate apartament pentru a nu putea fi atacată de nimeni ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Cost estimativ contract de intretinere parinti pynu pynu Buna seara , intrebarea mea este urmatoarea , tatal meu detine 2 imobile un apartament si o casa si as dori sa stiu cum pot face contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)