Buna seara , intrebarea mea este urmatoarea , tatal meu detine 2 imobile un apartament si o casa si as dori sa stiu cum pot face contract de intretinere cu acesta si care sunt costurile unui asemenea contract
Va dau cateva detalii mai jos :
1) casa : valoarea de grila 98240 euro
teren 168 mp
suprafata construita 68 mp
Nivele : Parter , Etaj , Mansarda
Constructie : caramida + paianta - fara instalatii
2) Apartament : Valoarea de grila 50 000 euro
suprafata 68 mp
Preturile sunt estimative evident dar as vrea sa aflu mai multe detalii , am mai intrebat la diversi notari , dar as dori sa stiu si parerile dvs ..
Parere despre ce , despre costuri :confused:? Nu va ajuta sa ne dam cu parerea, notarul incheie acest act si el va calculeaza costul, alegeti pe cel ce v-a spus un cost mai mic, e simplu.
da, in principiu despre costuri deoarece la propietatea cu casa mi s-a calculat un pret de 70 000 euro contractul de intr. si impozitele care trebuie sa le platesc si totusi ce ma uimeste pe mine este cum de impozitul la vanzare intre rude e atat si valoarea terenului e 90 000~
Iar la acest cost este pur imposibil sa faci un contract de intretinere pai care amie rostul lui daca pretul este de 70 % din valoarea locuintei , va intreb si pe voi este normal acest pret ?
pai problema e ca de la notar am cifrele astea .. sa incerc la alt notar cam astea sunt preturile calculate de notar
casa:
valoarea de grila 98240 euro
la curs 4.44 = 436185 lei
pret impozit 280 000 lei - vanzarea intre rude
impozit 84 000
onorariu 4960
inscr in cartea funciara 654 lei
apartament:
pret vanzare intre rude 31 000 eur +
pret pentru conf grilei onorariu si inscr in cartea funciara 49 000 eur
impozit 2752 lei
onorariu 2976 lei
inscrierea in cartea funciara 330 lei
Intrebarea e aceste preturi sunt ok , sau incerc in alta parte mie unu mi se pare enorm ...
Mergeti maine la un notar din apropiere cu actele sau doar ii ziceti valoarea din grila si sa va scrie suma totala in lei sa adune in ea tot si onorariu si tva, impozitul pe tranzactie, taxa de intabulare si reveniti, ca altfel vad ca v-ati incurcat.
Ca ex. impozitul pe tranzactie de peste 200.000 lei este 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv. Impozitul pe tranzactia casei ar fi de 6361.85 lei, nicidecut ce ati scris dvs acolo.
Daca v-ar dona, nici nu l-ati plati.
Vanzare imobil
laura_agapy
As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Grila notar
ombladoon
Buna ziua,
As dori sa aflu suma impozitul ce trebuie platit (aproximativ) pentru o donatie(sau act de vanzare cumparare) a unui apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)