avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... grila notar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

grila notar

Buna ziua,
As dori sa aflu suma impozitul ce trebuie platit (aproximativ) pentru o donatie(sau act de vanzare cumparare) a unui apartament de 2 camere in berceni,bucuresti de la bunica mea pentru mine dupa noua grila din 2009. ma intereseaza costurile de ambele parti deoarece eu le platesc.ms

eu ma gandesc ca donatia costa undeva pe la 2000ron si actul d vanzare cumparare la 3600 ron..sa ma astept la alte sume?
Cel mai recent răspuns: mishu_mic , utilizator 16:23, 13 Iulie 2009
Pentru a afla un raspuns exact adresati-va unui notar public. Sau incercati la mai multi notari. Iar impozitul se plateste in functie de valoarea imobilului respectiv.
ombladoon a scris:

Buna ziua,
As dori sa aflu suma impozitul ce trebuie platit (aproximativ) pentru o donatie(sau act de vanzare cumparare) a unui apartament de 2 camere in berceni,bucuresti de la bunica mea pentru mine dupa noua grila din 2009. ma intereseaza costurile de ambele parti deoarece eu le platesc.ms

eu ma gandesc ca donatia costa undeva pe la 2000ron si actul d vanzare cumparare la 3600 ron..sa ma astept la alte sume?

Taxele notariale se platesc in functie de valoarea declarata de parti in actul translativ de proprietate. Proprietarul poate vinde atat peste, cat si sub pretul afisat in grila notariala. In cazul in care apartamentul va fi vandut sub pretul din grila, taxele notariale vor fi achitate tot pentru nivelul din grila.
este vorba despre cum am scris si mai sus despre o suma aproximativa de care sunt interesat sa o aflu...vreau niste sume daca se poate nu teorie.
concret cat este valoarea minima pe care o pot obtine pentru un contract de vanzare cumparare sa zice ca valoare casei este de 50,000 euro si cat e valoare minima aproximativa pentru o donatie.
cat costa sa-mi doneze o casa de 50,000 de euro?ms
ombladoon a scris:

este vorba despre cum am scris si mai sus despre o suma aproximativa de care sunt interesat sa o aflu...vreau niste sume daca se poate nu teorie.
concret cat este valoarea minima pe care o pot obtine pentru un contract de vanzare cumparare sa zice ca valoare casei este de 50,000 euro si cat e valoare minima aproximativa pentru o donatie.
cat costa sa-mi doneze o casa de 50,000 de euro?ms

Cred ca trebuie sa fiti mai atent la ceea ce scrieti si apoi sa ne criticati pe noi ca va dam teorie ... citez din mesajul initial al dvs "eu ma gandesc ca donatia costa undeva pe la 2000ron si actul d vanzare cumparare la 3600 ron..sa ma astept la alte sume?"
Eu nu vad unde ati lansat in acest mesaj suma de 50000 de euro , ca sa va putem sa va dam estimativ costurile :-/

La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel :
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.

Daca luam in calcul valoarea de 50000 Euro (1 EURO = 4.2127 lei), avem :
a) 6212.7 RON, pentru o valoare a tranzactiei de 210635 RON, daca apartamentul este dobandit intr-un termen de pana la 3 ani
b) 4106.35 RON, pentru o valoare a tranzactiei de 210635 RON, daca apartamentul este dobandit intr-un termen de peste 3 ani.
La ceste sume se adauga timbrul judiciar de 5 lei si onorariul notarului public.
scrisesem ca e vorba de un apartament de 2 camere in berceni si ma asteptam la o evaluare aproximativa. ms pentru informatii, suma(4106 ron pt ca e dobandit> 3 ani) este pentru actul de vanzare cumparare dar pentru donatie? stiam ca donatia este mai ieftina . sumele sunt foarte mari avand in vedere ca o sa intru in posesia casei efectiv cand ea va muri.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)
Impozit contract vanzare-cumparare alora005 alora005 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. Mama mea are o garsoniera, mostenita de la mama ei in anul 2004 si este unicul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, ce taxe se platesc incepand cu 2012? ContSters86219 ContSters86219 o persoana fizica care vrea sa-si vanda o bucata de teren agricol ce impozite si taxe trebuie sa plateasca incapand cu 2012? (vezi toată discuția)