avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit contract vanzare-cumparare

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare.

Mama mea are o garsoniera, mostenita de la mama ei in anul 2004 si este unicul proprietar. Dorim sa facem un act de vanzare-cumparare intre mine si mama, pret 10.000 euro. in grila notarilor publici casa a fost evaluata la aproximativ 20.400 euro.

In Codul fiscal la art. 77^1 am gasit urmatoarele date:

a)pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii...
b)pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:
- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv.

(4)Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiză, cu excepţia tranzacţiilor încheiate între rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv, precum şi între soţi, caz în care impozitul se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate.

As dori sa stiu daca impozitul pentru aceasta tranzactie se calculeaza
2%* 10.000 eur
sau
2%*20.400 eur

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
alora005, utilizator
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 08:25, 20 Martie 2014
alora005 a scris:

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare.

intrebarea fiind? :)
Am apasat publica prea repede :)
Ii faceti cunoscut notarului ca sunteti mama-fiica, dovedind aceasta cu certificatul de nastere si veti beneficia de reducerea de impozit, se va calcula 2% din pretul declarat. Exceptie fac restul taxelor (de carte funciara si onorariul notarului), acelea fiind obligatoriu calculate la pretul de grila, fapt despre care notarul va face vorbire in continutul actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit Adriana Irimia Adriana Irimia la transferarea dr de proprietate se plateste un impozit pe venit de 2 sau 3 %. Daca eu vand un imobil cu suma de 10.000E, iar in grila de la notar este min ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul realizat prin vanzarea de imobile segovia_48 segovia_48 Doresc sa vand un apartament si vreau sa stiu daca suma tranzactiei este cea declarata de partile implicate sau aceasta este stabilita de notar dupa anumite ... (vezi toată discuția)
Impozit/venit din vanzare apartament margadan margadan buna seara! doresc sa vand apartamentul pe care il detin din anul 1993 si as vrea sa stiu care este cota de impozitare.multumesc.=D> (vezi toată discuția)