avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate depinde de asta
Cel mai recent răspuns: laura_agapy , utilizator 00:12, 20 August 2012
Valoarea comisonului notarial este conditionata de valoarea declarata pentru tranzactia imobilului
Depinde si de asta insa raspunsul I'l veti gasi la notariat deoarece exista niste grile de expertiza imobiliara pt uzul notarilor in functie de zona unde se gaseste imobilul, anul construirii, materialele de constructie daca este vorba de Casa , etaj si comfort daca este vorba de apartament.....
Concluzia mergeti la un notar cu actele de proprietate si vi se va face calculul pentru onorariu si impozit pe tranzactie, la fel si pentru taxa ANCPI.
Cat la suta din valoarea vanzarii costa notarul? Sa zicem ca mama mi- a vandut casa cu o suma mica de exemplu 20.000. Ron.
1. Notarul nu are comision, ca nu e agent imobiliar, ceea ce incaseaza notarul este onorariu, la acest onorariu se percepe TVA, si se adauga impozitul datorat de vanzator pe tranzactie si taxa de intabulare care este o,15% din valoarea imobilului.
Avand in vedere ca vanzarea se face intre mama si fiica, pretul se poate stabili sub grila de expertiza si onorariul se calculeaza la acel pret, el este in transe procentuale...
2. Daca doriti un astfel de act mergeti la notar sa va calculeze, atentie ca totusi pretul nu poate fi derizoriu. Daca sunteti singurul copil puteti face un act de donatie acesta fiind scutit de impozit intre rude pana la grad 3 inclusiv.
Da.zona in care e situata casa este zona 1 . Casa este din 1980 si este din caramida.va multumesc mult. MULT SUCCES IN CARIERA SI SANATATE MULTA

Alte discuții în legătură

Valoarea actelor notariale DianaLL DianaLL Buna ziua ! Aveti idee unde as putea gasi pe net grilele de evaluare a imobilelor? Zilele astea vreau sa fac acte de vanzare-cumparare a casei parintilor ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ? (vezi toată discuția)
Cat costa actele de vanzare cumparare? lucialuca lucialuca Buna seara! Cat m-ar costa actele de vanzare cumparare pentru un apartament pe care il cumpar cu 55.000 euro? Actele costa diferit in functie de zona in care e ... (vezi toată discuția)