avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea unei case

buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ?
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
crystyyy83, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:41, 16 Septembrie 2012
Onorariul aproximativ 2300 Ron, taxa ancpi 240 Ron taxe xe revin in sarcina cumparatorului si mai este impozitul pe tranzactie datorat de vanzator calculat in functie de data la care acesta a dobandit imobilul, mai mare de 3 ani sau pana in 3 ani.
întrucât trebuia să dați mai multe date : vechimea casei etc etc,
folosiți :
[ link extern ]
casa este noua la rosu mai exact
Joha a scris:

taxa ancpi 240 Ron taxe xe revin in sarcina cumparatorului


240 roni taxa ancpi? cadastrul nu il plateste vanzatorul inainte de incheierea actului de vanzare cumparare si costa numai 120 roni???????
Presupun ca nu cumparati doar Casa ci si terenul. Daca acesta este pretul pt Casa si teren si daca acesta este sub grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, taxele se vor calcula la aceasta grila iar pretul va fi stipulat in contract cel convenit de parti. Aceasta grila de expertiza este intocmita pe zone, in functie de materialele folosite, mp teren si mp constructie...deci...mergeti cu actele la un notar si va va calcula exact.....
Aici ati pus o intrebare generala....vi s a dat un raspuns general...pana la urma actul nu l faceti aici oe forum ....ci la un notariat .

@doinita este vorba de taxa de intabulare ....adica inscrierea cumparatorului in Cartea funciara a imobilului ca urmare a actului de vanzare....nu va mai mirati asa.....normal ca niciun act translativ de proprietate nu se poate face fara intabulare si normal cadastru....
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)
Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)