avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii mei au decis sa-mi treaca mie pe nume jumatate din casa lor (cu uzufructul lor).Suntem trei frati,insa eu locuiesc cu ei.Mama e bolnava de f multi ani,iar eu am grija de ea;cred ca acest lucru i-au facut sa ia aceasta decizie.Care sunt costurile unei astfel de proceduri si ce forme poate imbraca "trecutul pe nume"? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:18, 19 Mai 2013
Buna ziua,
Parintii va pot face act de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau/si de intretinere.
Costurile sunt in functie de modul cum se incadreaza acel imobil in tabelele notariale deci nu pot fi stabilite decat de notar in functie de mai multe criterii specifice.
Atentie, veti avea nevoie ca apartamentul sa fie intabulat in cartea funciara.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere cu uzufruct viager marinelabiceri marinelabiceri Buna ziua, am si eu o nelamurire. Stau in apartamentul unchiului meu de 2 ani el fiind bolnav psihic (schizofrenie ). Am vrea sa facem un contract ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil obtinut prin contract de intretinere Vasile42 Vasile42 Se poate vinde un imobil obtinut in urma unui contract de intretinere? Contractul este fara clauza de uzufruct viager iar intretinutul este si el de acord ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate wiki38 wiki38 Vreau sa trec locuinta pe numele copilului, dar cu clauza de administrare. Adica eu sa hotarasc fara aprobarea lui daca se vinde sau nu si de banii rezultati ... (vezi toată discuția)