avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua, am si eu o nelamurire.
Stau in apartamentul unchiului meu de 2 ani el fiind bolnav psihic (schizofrenie ). Am vrea sa facem un contract intretinere cu uzufruct viager sau vanzare cumparare. Mentionez ca are 2 frati in viata si nu au avut grija de el de cand e bolnav unchiul meu. Mama mea a avut grija de el si ea este si tutore legal. Anul trecut l-am pus sub Interdictie Judecatoreasca. Avem grija de batran nu vrem sa fim dati afara dupa ce el moare. Ce putem face?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marinelabiceri , utilizator 11:20, 19 Septembrie 2013
Buna ziua,
Puteti sa incheiati un contract de vanzare comparare cu clauza de uzufruct viager in favoarea unchiului bolnav.
Contrtactul va fi semnat pentru unchi de tutorele legal.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc pentru raspuns. Dar fratii nu vor ataca contractul?
Chiar daca vor incerca, asta se va intampla dupa decesul unchiului.
Pentru asta este bine sa pastrati toate actele care vor dovedi atat boala cat si faptul ca l-ati intretimut. (bonuri de la cumparaturi, bonuri medicale, etc.)
av. Gabriel Klein Kiritescu
Le avem de cand mama avea grija de el si noi de 2 ani. Tot ce face mama mea cu pensia lui pastreaza. Va multumesc foarte mult de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gabi40bv gabi40bv Parintii mei au decis sa-mi treaca mie pe nume jumatate din casa lor (cu uzufructul lor).Suntem trei frati,insa eu locuiesc cu ei.Mama e bolnava de f multi ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune, contract de vanzare cumparare. stela80 stela80 Buna ziua! Intalnesc in familie mai multe probleme: Bunicii sotului detin un apartament si o casa cu teren. Bunicul a murit, bunica vrea sa-i lase ... (vezi toată discuția)