avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru consultare dosar?

Daca doresc sa consult un dosar dintr-o arhiva intr-un dosar civil, procura pe care mi-o da partea din dosar trebuie sa fie notariala sau e suficienta procura speciala pentru a consulta dosarul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:39, 10 Iunie 2013
Buna ziua,
Ori imputernicire avocatiala ori procura notariala.
Asta este legea.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Stimat forumist,

Procura notarială poate fi generală sau specială. Ar fi utilă, deci, o procură notarială specială (adică nu una generică de administrare) privind dosarul cu pricina, în care să se arate clar litigiul respectiv, limitele procurii.

Cel mai bine ar fi să contactați un notar pentru detalii.

Cu stimă.
Multumesc! Sa inteleg ca partea din dosar trebuie sa imi faca o procura notariala speciala, pentru dosarul respectiv. Si imputernicirea avocatiala, cum preciza av. Gabriel Klein Kiritescu, este de fapt vorba despre un avocat pe care partea il imputerniceste sa studieze dosarul?
ionu roman a scris:

Si imputernicirea avocatiala, cum preciza av. Gabriel Klein Kiritescu, este de fapt vorba despre un avocat pe care partea il imputerniceste sa studieze dosarul?


Exact!
Stimat forumist,

Evident, împuternicirea avocațială va fi adresată exclusiv unui avocat și arată mandatul avocatului de a-și desfășura profesia, în temeiul unui contract de asistanță/reprezentare juridică.

Dvs, însă, veți face o procură notarială.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura necesara parasirii tarii cu un minor roocky roocky buna ziua.unde trebuie sa merg sa ma interesez daca procura notariala facuta de unul dintre parintii este valabila si nu este falsificata?va rog imi trebuie un ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv sa ContSters22096 ContSters22096 cum se modifica actul constitutiv intr-un SA? se poate ca actionarii (persoane juridice straine) sa imputerniceasca cate o persoana fizica romana pentru orice ... (vezi toată discuția)
Pentru studiu dosar la tribunal, e suficienta o imputernicire sau trebuie mers la notar danrazvanionescu danrazvanionescu Sunt plecat din tara si voi avea termen intr-un proces cu o zi dupa ce ma intorc. Intrebarea mea este daca pot delega un prieten sa studieze dosarul pe pentru ... (vezi toată discuția)