avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare act constitutiv SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare act constitutiv SA

cum se modifica actul constitutiv intr-un SA?
se poate ca actionarii (persoane juridice straine) sa imputerniceasca cate o persoana fizica romana pentru orice modificare viitoare a actului constitutiv?

trebuie o AGA de imputernicire? se da o imputernicire, pur si simplu?
Important, asa cum am precizat: se doreste ca ac imputernicire sa fie valabila pentru orice modif viitoare a actului constitutiv.
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 07:50, 18 Mai 2013
Buna ziua,
Actionarii, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice, romane sau straine, pot imputernici notarial persoane fizice sau juridice romane sa voteze in numele si pentru ele. Se numeste contract de mandat. Mandatul poate avea durata, scopul si intinderea stabilite de mandant (cel care imputerniceste).
Se intruneste o AGA la care participa imputernicitii si se hotaraste modificarea dorita.
Hotararea se depune la ORC conform normelor legale in vigoare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Imputernicirea pentru modificarea actului constitutiv trebuie sa fie o procura speciala, adica fiecare operatiune se efectueaza pe baza unei procuri in care este specificata expres modificarea care urmeaza a fi facuta.
este obligatoriu ca imputernicirea sa fie notariala?
o AGA a SA-ului din Romania de genul:
actionarul X imputerniceste pe A (pers fizica sa semneze) in numele sau viitoarele hotarari AGA de modificare a actului constitutiv
actionarul Y imputerniceste pe B (pers fizica sa semneze)in numele sau viitoarele hotarari AGA de modificare a actului constitutiv

nu este valabila?

ms

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire semnare act constitutiv la constituire societate Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta va rog...am mai deschis un topic in legatura cu parte din aceeasi problema, dar as dori sa fiu sigura... Am o ... (vezi toată discuția)
Probleme orc asociat pj straina smeagull smeagull Salut, am intampinat urmatoarea problema la orc: sc-ul este un srl cu mai multi asociati, intre care o sc straina, asociat majoritar. doreste sa opereze ... (vezi toată discuția)
Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru consultare dosar? ionu roman ionu roman Daca doresc sa consult un dosar dintr-o arhiva intr-un dosar civil, procura pe care mi-o da partea din dosar trebuie sa fie notariala sau e suficienta procura ... (vezi toată discuția)