avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imputernicire semnare act constitutiv la constituire ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imputernicire semnare act constitutiv la constituire societate

Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta va rog...am mai deschis un topic in legatura cu parte din aceeasi problema, dar as dori sa fiu sigura...

Am o societate comerciala in curs de constituire cu asociat unic strain, care vrea sa imputerniceasca administratorul sa semneze actul constitutiv in locul lui (administratorul e cetatean roman). Cine semneaza aceasta procura notariala, care ar fi titulatura, "S.C. XXXX SRL prin Asociat Unic YYYYY" sau cum?

Cu multumiri si imi cer scuze pentru sacaiala, sunt foarte neajutorata.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 17:39, 30 Iunie 2011
In procură mandantul va fi cetateanul strain iar mandatarul va fi cetateanul roman.
Exista un model standard.

Alberto Kurtyan
PROCURÃ



Subsemnatul .......................................................................... cetăţean ......................................., născut la data de ..................................., în localitatea ......................................, de sex ...................., căsătorit/necăsătorit, domiciliat în ..........................................., str. ....................................................., nr. ..................., bloc ........, scară ........, etaj ........, apart. ........., sector/judeţ ....................................., posesor al ............................., seria ............... nr. ........................... eliberat de ................................... la data de ............................................., cod numeric personal ..........................................................., împuternicesc prin prezenta pe ................................................................ cetăţean ............................, născut la data de ...................................., în localitatea ......................................., de sex .................., căsătorit/necăsătorit, domiciliat în ............................................, str. ..................................................... nr. ..................., bloc ........, scară ........, etaj ........, apart. ........., sector/judeţ ....................................., posesor al ............................., seria ............... nr. ............................ eliberat de ................................. la data de ..........................................., cod numeric personal ............................................................, pentru a realiza, pentru mine şi în numele meu, toate operaţiunile şi procedurile impuse de lege, în vederea constituirii unei societăţi comerciale (tipul societăţii) .............................. având denumirea de .................................., cu sediul social în ..........................................., str. ........................................................... nr. ................., sector/judeţ ............................................................... .

În realizarea mandatului său, împuternicitul meu este învestit cu puteri depline pentru a mă reprezenta la orice notar public, la instanţele judecătoreşti competente, la Monitorul Oficial, la Oficiul Registrului Comerţului, la organele Ministerului Finanţelor, precum şi în faţa oricăror persoane fizice sau juridice, oriunde va fi nevoie, în vederea redactării, semnării şi autentificării Actului constitutiv al societăţii, obţinerii autorizării, înmatriculării şi înregistrării societăţii.

De asemenea, dacă în cursul sau ulterior îndeplinirii mandatului său, se va impune modificarea Actului constitutiv, împuternicitul meu este învestit, cu puteri depline, să mă reprezinte la orice notar public, la instanţele judecătoreşti competente, la Monitorul Oficial, la Registrul Comerţului, la organele Ministerului Finanţelor, precum şi în faţa oricăror persoane fizice sau juridice, oriunde va fi nevoie, în vederea redactării, semnării şi autentificării, obţinerii eventualelor acte adiţionale la Actul constitutiv al societăţii, semnării contractelor de cesiune de părţi sociale/acţiuni/părţi de interes, precum şi oricăror alte documente şi înscrisuri care se vor impune în legătură cu respectiva modificare.

Pentru îndeplinirea prezentului mandat, împuternicitul meu este abilitat cu puteri depline pentru a semna pentru mine şi în numele meu, orice act, contract, cerere, declaraţie sau renunţare la recurs, oriunde va fi nevoie, semnătura sa fiindu-mi pe deplin opozabilă.

Redactată şi editată/dactilografiată în .......... exemplare, la ............, astăzi, data autentificării.

S-au eliberat părţilor ................... exemplare.



MANDANT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vinzare adigrig adigrig Eu si sotia suntem proprietarii unui apartament in Romania. Acum domiciliem in strainatate si vrem sa vindem apartamentul. Ce fel de procura trebuie facuta de ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu procura notariala ionutsimion ionutsimion Buna ziua, Sunt interesat de cumpararea unui teren in Romania, momentan nu sunt in tara si nici nu pot veni, il pot cumpara prin intermediul unei procuri ... (vezi toată discuția)
Procura in loc de act vanzare cumparare Bogdanhedy Bogdanhedy Ma intereseaza o procura totala(Model)( sa pot cumpara, sa-l folosesc, sa instrainez, sa dezmembrez autoturismul)fara sa fac acte de vinzare cumparare.Taxele ... (vezi toată discuția)