avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pentru studiu dosar la tribunal, e suficienta o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pentru studiu dosar la tribunal, e suficienta o imputernicire sau trebuie mers la notar

Sunt plecat din tara si voi avea termen intr-un proces cu o zi dupa ce ma intorc. Intrebarea mea este daca pot delega un prieten sa studieze dosarul pe pentru a vedea ce depune parte adversa, facand acest lucru cu o simpla imputernicire cu semnatura mea, sau trebuie facuta o procura notariala pentru acest demers.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:25, 26 Ianuarie 2017
Buna seara,
Un prieten poate merge cu imputernicire speciala notariala. Un avocat doar cu o imputernicire avocatiala!
Fie angajati un av pt studierea dosarului fie printr-o procura notariala imputerniciti persoana dorita .Succes.
Dacă aveți timp suficient, puteți să împuterniciți o persoană pentru studiul dosarului, putând să acordați un mandat la consulatul României din țara unde sunteți sau la un notar din acea țară (cu apostila de la Haga).
Mai simplu este să angajați un avocat (se poate angaja prin telefon sau email), mai ales că aveți nevoie și de reprezentare în fața instanței,
Mai puteți să cereți amânarea procesului (prin cerere trimisă prin poștă sau curier sau prin email) motivat de faptul că vă aflați în străinătate.
Un prieten zugrav degeaba studiază dosarul.

Dacă vreți sprijin de specialitate apelați la avocat.

Dacă nu vreți avocat trebuie procura notariala.

Dacă cel împuternicit e student la drept trebuie sa se priceapă la drept bine de tot ca sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cretificate de nastere ilirjan24 ilirjan24 buna ziua.am si eu o intrebare...cum este posibil ca parinti unei majorene nu poate scoateva ,ultumesc un certificat de nastere de la primarie,nici macar cu ... (vezi toată discuția)
Am resedinta in strainatate. legalizare imputernicire la succesiune. bellman bellman Am resedinta in strainatate. In Romania la succesiunea dupa tatal meu vreau sa o imputernicesc pe mama mea sa ma reprezinte. Datorita unui accident nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Imputernicire din strainatate pentru cumparare imobil laudory laudory Traiesc in Insulele Cayman, vreau sa-l imputernicesc pe tatal meu sa cumpere un imobil in romania. Mi s-a spus ca act autentificat de la notar de aici urmat de ... (vezi toată discuția)