avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cretificate de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cretificate de nastere

buna ziua.am si eu o intrebare...cum este posibil ca parinti unei majorene nu poate scoateva ,ultumesc un certificat de nastere de la primarie,nici macar cu imputernicire de la notar.trebuie mers personal la primarie.exista aceasta lege?eu sunt in italia cum pot face sa am certificatul de nastere fara sa ma intorc in tara? PS ....cucoana care lucreaza acolo la certificate este foarte..........acra ...ca functionara publica ar trebui sa fie mai amabila.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 21:44, 27 August 2010
Angajati un avocat ptr. acest lucru; acesta, cu imputernicire avocatiala, poate solicita si ridica certificatul d-voastra de nastere.
avocat Cristina Popescu
buna ziua
angjati un avoca sau mandatati un membru al familiei care sa se ocupe de aceasta problema
av daniela homeag
clar este un abuz,cu imputernicire notariala sau consulara sau delegatie avocatiala se poate ridica un act de stare civila
buna ziua am trimis amindoi parintii si nu i l-au dat.a fost si sora cu pasaportul meu si nici asa n-am reusit.dar exista o astfel de lege?va multumesc
Procura autentificata de notar italian este recunoscuta in Romania numai daca este certificata cu apostila conform Conventiei de la Haga din 1961. Apostila se obţine de la Ufficio Legalizazzioni din cadrul Prefecturii de rezidenţă.
Certificatul de nastere se poate obtine si prin intermediul ambasadei sau consulatelor romanesti acreditate in Italia (Roma, Bologna, Milano, Torino Trieste).

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)