avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Germania

As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni:
1. declaraţia de celibat
2. certificatul de celibat
3. Certificatele de stare civilă şi sentinţele de divorţ se procură numai din România, din timp. Numai certificatele de stare civilă, privind fapte de stare civilă ce au fost deja înregistrate de autorităţile române, pot fi procurate şi prin intermediul consulatului
Cel mai recent răspuns: micatalin71 , utilizator 00:09, 6 Decembrie 2011
1. Declaratie autentificata de notar in care - evident - declarati ca nu ati fost si nu sunteti casatorit.
2. Nu se elibereaza un astfel de act in Romania (dupa cate stiu eu).
2. Certificatul se elibereaza la starea civila din orasul de domiciliu. - Dovedeste ca nu sunteti casatorit in Romania si se mai numeste si „Certificat de cutuma”
3. Certificat de nastere, casatorie, etc.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
1.Declaratia de celibat este declaratia dvs. pe proprie raspundere data la notar din care sa rezulte ca ati mai fost sau nu casatorit si ca doriti sa incheiati casatoria cu cutarica in orasul cutarica, tara/judetul cutarica.
2.Certificatul de celibat la noi este de fapt anexa 9 din care rezulta cu ce mentiuni figurati pe marginea actului dvs. de nastere. Adeverinta anexa 9 se obtine de la locul nasterii ori se solicita de la locul nasterii prin primaria de la locul de domiciliu. Puteti sa imputerniciti pe cineva sa va solicite adeverinta de la locul nasterii sau de la locul ultimului dvs. domiciliu.
3.Certificatele de stare civila si sentintele nu se solicita de regula prin consulat sau ambasade atata timp cat aveti posibilitatea legala de a imputernicii o terta persona care sa va reprezinte in fata autoritatilor romane si sa va solicite eliberarea actelor. De aceea daca nu sunteti in posesia certificatului de nastere, casatorie, deces sot, sentinta divort, puteti imputernicii o persoana, tot la ambasada, consulat sau notar cu apostila de la Haga care sa va ridice actele, dupa caz sa le apostileze si ulterior sa vi le trimita dvs. Daca insa nu aveti pe nimeni pe care sa-l imputerniciti e normal ca cererea sa o depuneti la ambasada sau consulat care prin intermediul MAE-Departamentul Consular va trimite certificatul.
Ati scris, citez:,,Numai certificatele de stare civilă, privind fapte de stare civilă ce au fost deja înregistrate de autorităţile române, pot fi procurate şi prin intermediul consulatului ,,- este perfect normal, daca inca nu ati inregistrat nici un act la autoritatile romane este clar ca nu aveti ce acte sa solicitati consulatului, intrucat acestea nu se gasesc inregistrate pe teritoriul romanesc.

asta da raspuns... Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat catycucerescu catycucerescu Buna ziua. Fiti amabili, unde as putea obtine un certificat de celibat in care sa se indice: \"Eliberam prezenta pentru a-i folosi la incheierea casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pentru oficierea unei căsătorii între 2 romani ... DMaria.Dragomir DMaria.Dragomir Buna ziua! Pentru oficierea unei căsătorii între 2 romani in Thassos, Grecia, s-a schimbat ceva legat de adeverința de celibat? Pana acum se obtinea ... (vezi toată discuția)