avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte?

Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria religioasa va fi intocmita in Grecia! Am sunat la ambasada romaniei din grecia si m-i s-a spus ca am nevoie de o adeverinta de celibat care mi-o vor elibera dansii, o adeverinta privind situatia familiala cu apostila de la Haga tradusa in limba greaca. Ce-a de-a doua adeverinta cu apostila de la Haga de unde o pot procura? Pentru apostila unde ma pot adresa? Traducerea ca sa fie valabila unde ma pot adresa este necesar ca si actul tradus sa contina apostila de la Haga? Certificatul meu de nastere trebuie tradus in limba greaca si legalizat si sa aiba apostila de la Haga? Ce termen de valabilitate au ? Casatoria va fi in 07/2017. Va multumesc din suflet! O noapte frumoasa va doresc!
Cel mai recent răspuns: Andreea Pi , utilizator 23:28, 2 Septembrie 2021
Adeverinta privind situatia familiala cred ca e o declaratie pe proprie raspundere pe care o dati la un notar din Grecia. Restul actelor certif. de nastere model nou si adev.de cutuma, anexa 9, le apostilati la prefectura locului dvs. de domiciliu din tara ori la ambasada in cazul dvs. Dupa care doar le traduceti in Grecia si le legalizati la un notar grec. Certificatul de nastere nu are termen de valabilitate, in schimb adeverinta de cutuma e valabila doar 3 luni de la eliberare, daca ar fi sa mergem pe reciprocitate. Nu uitati ca trebuie sa aceti actul de identitate valabil, iar dupa casatorie aveti 6 luni sa solicitati inscrierea casatoriei la ambasada/consulat, ori transcrierea in tara la starea civila de la locul dvs. de domiciliu inscris in cartea de identitate.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
Justitiarul711, utilizator
Buna ziua, si eu sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc civil in Grecia cu un cetatean grec. Am contactat Ambasada Greciei la Atena de mai multe ori, insa am imprecia ca se contrazic in informatii de aceea va scriu. Practic mi s-a dat in scris cand i-am contactat prima data ca am nevoie de urmatoarele documente ' 1. În vederea căsătoriei la autorităţile elene, cetăţenii români au obligativitatea să prezinte certificat de cutumă, care se eliberează de misiunea diplomatică sau oficiul consular.
2. De asemenea, în Republica Elenă se solicită declaraţia de celibat dată numai la Ambasada României la Atena sau la Consulatul General la Salonic. Solicitantul serviciului consular trebuie să prezinte act de identitate valabil, hotarârea de divorț sau actul de deces al fostului soț, dacă este cazul.'

Problema e ca ulterior, cand i-am intrebat ce acte trebuie sa prezint pentru certificatul de cutuma, mi s-a spus ca certificatul de cutumă nu se eliberează, dar ca pot obtine din România, de la primăria locului de naștere o adeverință privind statutul civil, Anexa 9. Această adeverință o pot obține prin împuternicit cu procură specială.

In concluzie, nu imi este clar de ce ma trimit in Romania sa obtin acest document.

Ma puteti ajuta?

va multumesc,

Andreea
Buna Andreeea! pana la urma ai rezolvat problema ta? ai avut nevoie de certificat de cutuma sau doar de certificat de celibat? de unde obtin un certificat de cutuma? certificatul de celibat sau anexa 9 il am deja. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
sotosana, utilizator
Buna,am o intrebare poate ma puteti ajuta... anul trecut am facut cununia civila in Grecia cu cetatean grec si la primarie mi-a oprit certificatul de nastere original nu copia.. acuma am nevoie de certificatul original ca sa pot inregistra casatoria. Am fost la primarie sa il cer inapoi si sa le dau copie in schimb dar au refuzat au spus ca au nevoie de original.. am citit ca pt unele tari cer originalul dar e valabil si pt Romania? Locuiesc in Grecia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru iu2llia iu2llia buna ziua. vreau sa stiu ce acte am nevoie pentru casatoria in cipru cu un cetatean din bangladesh. va multumesc (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru un copil nascut in grecia ioannoula ioannoula Sunt casatorita in Grecia, si am un copil minor de 1 an jumate, caruia sotul meu nu vrea sa-i faca certificat de nastere romanesc. Am inteles ca o pot face cu ... (vezi toată discuția)