avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie in cipru
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie in cipru

buna ziua. vreau sa stiu ce acte am nevoie pentru casatoria in cipru cu un cetatean din bangladesh. va multumesc
Cel mai recent răspuns: iu2llia , utilizator 13:02, 4 Martie 2012
In primul rand aveti nevoie de certificat de nastere de tip nou international si de adeverinta de cutuma, anexa 9-adev.de celibat, pe care le solicitati de la locul de nastere si pe care ulterior le apostilati la prefectura. Sa aveti pasaportul valabil. Certificatele medicale le veti solicita de la medicul de familie din cipru. Daca ati mai fost casatorita aveti nevoie si de sentinta de divort la fel apostilata. Cred ca trebuie ca unul dintre dvs. sa aveti si resedinta in Cipru pentru a va putea casatorii acolo. De ce nu mergeti la ambasada sau consulatul Romaniei ?:luck:
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator
la ambasada o sa merg, desigur. si aici este nevoie de toate aceste acte ? ma refer la actele care imi trebuie mie, cetatean roman fiind.
trebuie neaparat sa am pasaport?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Ares-3, moderator

Nu, cartea de identitate este suficienta pentru dvs., Cipru fiind stat membru al Uniunii Europene.
Daca alegeti sa va casatoriti la Ambasada Romaniei va fi mai simplu.

Aveti nevoie de:
- pasaportul dumenalui si cartea dvs. de identitate, originale si fotocopii;
- certificatele de nastere, originale si fotocopii;
- daca este cazul, copia sentintei de divort ramasa definitiva si irevocabila;
- certificate medicale (prenuptiale), originale, in care sa se precizeze daca viitorii soti sunt sau nu apti pentru a incheia casatoria

Actele viitorului sot este necesar sa fie insotite de traducerea in limba romana, efectuata de un traducator autorizat, legalizata de un notar si prevazute cu apostila Conventiei de la Haga.

Viitorul dvs. sot va prezenta in plus certificatul de celibat si certificatul de cutuma eliberate de autoritatile competente din Bangladesh


Daca nu stie limba romana aveti nevoie de un interpret autorizat in momentul oficierii casatoriei.

Cam asta ar fi, insa desigur ca v-ar ajuta un drum pentru informare completa la ambasada noastra sau la consulat.
da.. m am interesat si oficializarea casatoriei nu se face la ambasada romaniei in cipru ci la primaria din nicosia, in consecinta am nevoie de supralegalizarii?????
In cazul acesta urmati sfaturile Justitiarul71. Pentru dvs. nu e nevoie de supralegalizari, insa e posibil ca pentru viitorul dvs. sot sa trebuiasca.
In mod sigur la primarie veti obtine toate informatiile.

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)