avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de celibat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de celibat

Buna ziua. Fiti amabili, unde as putea obtine un certificat de celibat in care sa se indice: "Eliberam prezenta pentru a-i folosi la incheierea casatoriei in strainatate."? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Katerinia , utilizator 10:53, 8 Aprilie 2022
Cetatenii romani care doresc sa se casatoreasca in strainatate, si carora le este solicitat sa probeze faptul ca nu sunt casatoriti se pot adresa serviciului de Stare Civila, din localitatea unde s-a inregistrat nasterea.

Cererea de eliberare a certificatelor se poate face in nume propriu sau prin imputernicit cu procura speciala, autentificata in tara, de un notar public.
Daca locul nasterii nu corespunde cu cel de domiciliu, puteti formula cererea personal sau prin imputernicit si la starea civila de la locul de domiciliu care va face corespondenta cu cei de la locul de inregistrare a nasterii.
Certificatul de celibat este același cu anexa 9 care se eliberează de la Starea Civilă?
Da, insa nu scrie Eliberam prezenta pentru a-i folosi la incheierea casatoriei in strainatate
ci La data eliberarii prezentului document, pe marginea actului de nastere nu este operata mentiunea vreunei casatorii anterioare, nedesfacuta.
In lipsa acestei exprimări"se eliberează prezenta în vederea încheierii căsătoriei in străinătate"mi-a fost respinsa in Grecia adeverinta anexa9 apostilata etc.:Am înțeles că si in Italia nu este acceptată adeverinta anexa9.Vor ceva numit "nulla osta..." Solutia : cu 110 euro adeverinta bilingvă pentru casatorie la Consulat in baza adeverinței de stare civila din România. .:frantic:
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2015
krisszz21, utilizator

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de stare civila pentru casatorie in strainatate krisszz21 krisszz21 Adeverinţa de stare civilă pentru casatorie in strainatate este de fapt formularul anexa 9 ? Sau există un alt model pentru casatorie in strainatate? Am ... (vezi toată discuția)