avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de celibat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de celibat

Buna ziua. Fiti amabili, unde as putea obtine un certificat de celibat in care sa se indice: "Eliberam prezenta pentru a-i folosi la incheierea casatoriei in strainatate."? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Katerinia , utilizator 10:53, 8 Aprilie 2022
Buna ziua
Referitor la exprimarea din adeverinta de celibat
aceasta frazare nu face decat sa lase loc de interpretare. Din start documentul se elibereaza in cazul 1: in care nu exista casatorie anterioara deci nu exista continuitate de varianta desfacuta sau nedesfacuta din moment ce nu exista subiectul casatorie inregistrata. nu poate sa aiba continuitate de variante ceva ce nu exista.
in cazul 2: casatoria anterioara a fost desfacuta si persoana poate sa inregistreze alta casatorie. atunci mentiunea exacta poate sa fie < casatoria anterioara este desfacuta> ce automat duce la posibilitatea de a incheia o alta casatorie.
Mult mai clar si fara loc de interpretare, in cazul inexistentei unei casatorii anterioare sa se frazeze "nu exista inregistrata nicio casatorie anterioara/ nu exista nicio casatorie anterioara inregistrata". Si in cazul unei casatorii inregistrate si desfacute sa se frazeze clar si fara interpretare "casatorie inregistrata cu doc... si desfacerea casatoriei inregistrata cu doc... .
Fac aceste mentiuni deoarece am intampinat greutati de la aceasta formulare ambigua. traducator si avocat din grecia spune ca frazarea "vreunei casatorii anterioare nedesfacuta" se poate interpreta ca, casatoria anterioara este nedesfacuta deci este casatorie valabila, deci nu se poate inregistra alta casatorie.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
Katerinia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de stare civila pentru casatorie in strainatate krisszz21 krisszz21 Adeverinţa de stare civilă pentru casatorie in strainatate este de fapt formularul anexa 9 ? Sau există un alt model pentru casatorie in strainatate? Am ... (vezi toată discuția)