avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Pentru oficierea unei căsătorii între 2 ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Pentru oficierea unei căsătorii între 2 romani ...

Buna ziua!

Pentru oficierea unei căsătorii între 2 romani in Thassos, Grecia, s-a schimbat ceva legat de adeverința de celibat? Pana acum se obtinea din România, din localitatea nașterii, apostilata.
Acum ni s-a solicitat adeverința obținută prin consulat. Este normal?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:12, 16 August 2021
Buna ziua, Adeverinta de celibat se elibereaza de catre Serviciul de Stare Civila de la locul nasterii. Va trebui apostilata (si posibil tradusa in limba greaca).
Probabil ca o puteti obtine si prin Consulat.


Georgiana Ciocoveanu a scris:

Buna ziua, Adeverinta de celibat se elibereaza de catre Serviciul de Stare Civila de la locul nasterii. Va trebui apostilata (si posibil tradusa in limba greaca).
Probabil ca o puteti obtine si prin Consulat.

Multumesc frumos! Da, sper sa fie o neînțelegere, eu locuind in România mi-e absolut imposibil sa ajung in prealabil la Consulat.
E ok de la ambasada/consulat. Stati linistita. Acum cu pandemia e doar ca sa nu mai veniti pana acasa si sa intrati in carantina. Daca vreti puteti imputernici pe cineva din tara sa solicite adeverinta de la locul dvs. de nastere dar daca tot mergeti pana la ambasada pentru procura ce sens are, o solicitati de acolo. Nu cred ca mai trebuie apostilata fiind stat UE dar intrebati la st. civ. din Grecia, unde urmeaza sa incheiati casatoria. Nu uitati ca e valabila 30 de zile cu conditia ca in acest timp sa fiti si casatoriti. Casa de piatra! Sa ne scrieti cum ati rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru iu2llia iu2llia buna ziua. vreau sa stiu ce acte am nevoie pentru casatoria in cipru cu un cetatean din bangladesh. va multumesc (vezi toată discuția)