avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters22119

Activitate ContSters22119

Buna dimineata!
In noiembrie 2005 fosta sotie a solicitat in instanta sa poata pleca in Anglia cu copilul minor, fara consimtamantul meu. Ea a primit acceptul, iar eu dreptul sa-l vizitez de doua ori pe an la domiciliul din strainatate si sa stea la mine pe perioada vacantelor de vara si de iarna. Dupa cum ma asteptam, odata plecata mi-a blocat complet legatura cu baiatul, iar in vacanta de vara (inceputa in luna iulie) nu mi l-a adus. In ce fel as putea sa-mi apar dreptul la legaturi personale cu baiatul? Pot face o plangere sau o pot da in judecata, eventual in "regim de urgenta"? Repet, este vorba de o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila! Pot cere suspendarea platii alimentare pana cand voi avea posibilitatea sa intru in contact cu copilul meu?
A mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare? V-as fi recunoscator pentru orice sfat!
Multumesc!
Răspuns la discuția custodie copil
Eu am trecut printr-o lupta cu mentalitatea ca doar mama, indiferent cum este si cat e de interesata de copil, e cea la care trebuie sa stea acesta.
Nu vreau sa te descurajez, dar e foarte greu sa obtina un tata custodia copilului. Oricum, e un proces de lunga durata.
Ma gandesc foarte serios sa infiintez o fundatie care sa ajute tatii carora le sunt incalcate flagrant toate drepturile si care nu sunt considerati "la fel de parinti" ca mamele.
In marea majoritate a tarilor civilizate, mama si tatal sunt considerati parinti egali in drepturi si indatoriri, chiar si dupa divort, exista custodia comuna asupra coliilor, etc....
Mult curaj si daca te pot ajuta in vreun fel, ma gasesti pe net!