avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate coppermine

Activitate coppermine

Da, deci dupa o verificare mai atenta a actelor de catre un avocat am constatat ca adeverinta de proprietate pe baza careia a fost eliberat procesul verbal de punere in posesie lipseste cu desavarsire iar pe procesul verbal scria ca se ofera dreptul de proprietate prin "constituire" nu "re-constituire". Habar nu aveam nici eu de diferenta.

Cei care au primit teren prin constituire nu au voie sa vand terenul timp de 10 ani de zile altfel; toate contractele v-c ulterioare sunt nule de drept.

Am fost sfatuit de avocat sa ma retrag din afacerea asta.

Multumesc pentru ajutor.
Am consultat azi inca 2 notari,
Amandoi au zis ca ei sunt acoperiti daca autentifica prin faptul ca considera Contractul v-c anterior ca titlu de proprietate.
Dar nu exclud risucul ca pe viitor sa nu fie probleme de ording juridic.Cineva pus in posesie pe acelasi teren.
La ultimul notar am descoperit ca pe procesul verbal de punere in posesie este specifica conform adeverintei 10xx se pune in posesie... dar adeverinta 10xx (probabil care atesta proprietarul) lipseste.
In primul contract sunt specificate alte 2 adeverinte (una de la Administratia Financiara SAI si alta de la Sectorul Agricol Ilfov) dar cea de proprietate din procesul verbal lipseste.
Notarul mi-a aratat un model de adeverinta de proprietate si acolo se specifica clar ca adeverinta tine loc pana la eliberarea titlului

Probabil ca o putem gasi la primarie adeverinta.. dar mi se par deja.. prea multe concesii.

Considerand ca gasesc si adeverinta asta si ii fac o copie cf orginialul..am procesul verbal.. ce ziceti sa continui..? :((

In plus ultimul notar mi-a zis ca in zona respectiva a terenului sunt multe suprapuneri.
Acum nu stiu ce inseamna suprapunerile astea..fie alte adeverinte sau titluri emise.. suprapuse peste ternul asta.. fie poate se refera la vecini care au o parte din proprietate suprapusa..peste terenul acesta in cauza.

Si in continuare nu inteleg de ce nu s-a emis titlul ala..si ce opreste primaria sa emita titlul respectiv pe numele altuia..(care poate are adeverinta de proprietate si proces verbal ca mine).

O sa incerc sa iau legatura si cu un avocat...daca stiti pe cineva de recomandat va rog

Faza naspa este ca in precontract ne-am obligat amandoi sa il definitivam pana vinerea asta..

Multumesc frumos
Multumesc frumos pt raspuns,

Da terenul are cadastru si intabulare si un contract de v-c din 1995 incheiat la notariatul de stat.Am reusit sa obtin de la notar si contractul anterior (cel la baza caruia este procesul verbal de punere in posesie) si care a fost si el semnat la fel in fatza unui notar.
Acum deja incep sa fiu un pic paranoic si tot caut pe net.
Am citit ca procesul de reconstituire a dreptului de proprietate se termina prin emiterea titlului de proprietate si orice instrainare fara emiterea acestuia este doar o promisiune (proprietatea nefiind confirmata prin titlu) a instrainarii proprietatii.

Singura chestie de care mi-e frica ar fi sa nu vina cineva sa conteste procesul-verbal de punere in posesie printr-un titlu.

Ma gandesc sa ma duc maine la primarie din nou sa caute in arhiva daca nu cumva titlul a fost emis pe numele mostenitorilor(daca e posibil asa ceva)
Ce sanse am sa demarez singur demersurile pentru emiterea unui titlu de proprietate dupa ce semnez contractul de v-c?

Mersi
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Cred ca asa am sa fac cu notarul :)

Dar ar exista minima posibilitate ca la origine sa fi fost mai multe adeverinte si p-v de punere in posesie pe mai multe persoane pt acelasi teren..astfel contractele noastre devenind atacabile?Sau sa fi fost emis un titlu si la primarie sa nu ne fi zis adevarul?

Considerand ca ar fi un titlu de proprietate poate pe mostenitor(fiuld autorului de drept) emis si de care nu ni s-a zis la primarie.. primeaza [adeverinta+proces verbal + contractul de vanzare al fiului ] fatza de titlu de proprietate?

Eu personal consider ca daca in 16 ani(din 95) nu a atacat nimeni contractul existent.. nu cred ca mai exista sanse :).

Va multumesc frumos.
Buna ziua,

Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului de drept care la randul lui a avut la baza un alt contract v-c(de la tata(proprietar de drept prin legea 18/91) la fiu) si care a avut la baza ca acte de proprietate o adeverinta de proprietate si un proces verbal de punere in posesie.
Atunci nu erau emise titluri de proprietate(94-95).
Terenul a fost obtinut pe legea 18/91 astfel obtinandu-se adeverinta si procesul verbal.

Notarul la care am semnat antecontractul insista sa-i aducem o copie dupa titlul de proprietate de la primarie insa la primarie ni s-a spus ca nu a fost emis titlul de proprietate pe motiv ca terenul a fost instrainat deja la momentul respectiv ( de fiului autorului de drept si dupa aia celui de la care cumpar).Am obtinut si o adeverinta in acest sens.

Ce acoperire juridica are explicatia primariei fiindca eu stiu ca orice punere in posesie trebuie urmata de emiterea unui titlu.

Va rog sa-mi dati un sfat daca sa continui procesul de cumparare si sa semnez contractul final de v-c considerand ca terenul are la baza o adeverinta si proces-verbal de punere in posesie(cu amplasament) .. dar fara titlu de proprietate.

Notarul imi spune ca pot sa continui procesul dar nu imi garanteaza ca pe viitor terenul nu ar putea avea probleme juridice in sensul ca cineva sa vina sa conteste toate contractele de v-c existente.
Se poate ca presupunand ca semnez contractul v-c sa continui eu cumva procesul de emitere a unui titlu de proprietate pentru terenul in fapt?

Va multumesc frumos!