Mai departe de a va actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului cauzat nu au cum sa mearga ... de asemenea, recuperarea acestuia se paote afce si in baza unui acord intre parti in limita a 5 salarii minime brute pe economie.
Sunt aproape sigur ca vor merge in instanta si nu ma deranjeaza faptul ca fac inventar, e chiar obligatoriu...eu nu sunt de acord sa imi impute mie si numai mie eventualele lipsuri (au mai fost colegi ce au plecat, veniri noi, etc), in conditiile in care la angajare nu mi s-a predat o gestiune , chiar comuna. Intrebarea este daca au sanse reale de castig in instanta, pt.ca nu voi accepta sa fiu scos tap ispasitor . Nici macar nu m-au chemat/invitat sa particip la acest "inventar"..au trimis pe cineva de la birou sa compare stocul scriptic cu cel faptic din depozit, asta in timpul zilei, cu magazin deschis si vanzare catre clienti.
S-a efectuat un inventar dupa ce m-au anuntat ca nu mai continuam colaborarea, in ziua respectiva spunandu-mi sa astept rezultatele acestuia. In acea zi am predat cheia, inca nu m-au chemat sa finalizam raporturile de munca (a trecut deja o saptamana) si eu sunt inca pe hartie angajatul lor(mi-au spus sa o vad ca pe un fel de vacanta). Abia maine sper sa aiba rezultatele finale si timpul necesar pt.a ne intalni si a mi se aduce la cunostinta eventualele lipsuri. Sunt convins insa ca vor incerca sa le puna in culpa mea pe toate, si din acest motiv vreau sa stiu cat de departe pot merge ei si daca au sanse de succes.
1.Am in original 2 fise de post inmanate si semnate de mine si de administratorul firmei...poate e eroarea lor, dar asta cred ca ma poate ajuta intr-un eventual proces, mai ales ca nu sunt datate.
2. in lipsa unui inventar , ce dovezi pot aduce in instanta, legal admise, care sa stabileasca rapunderea mea materiala?
Nu ar fi legal ca macar la data numirii oficiale ca director magazin (din mai 2011) sa faca un inventar sau daca nu, de atunci sa calculeze miscarile de stocuri?
Initial am fost angajat ca si consultant vanzari, iar din mai 2011 ca director magazin (printr-un act aditional, desi acest rol il indeplineam in fapt inca de anul trecut, la cateva luni dupa angajare). Eu am 2 fise ale postului de director magazin, ambele nedatate si date spre semnare in mai 2011. in ambele fise sunt responsabilitati comune, ambele se refera la functia de director magazin, si doar intr-una dintre ele se specifica "gestionarea elementelor patrimoniale din magazin". acum eu dupa care sa ma iau? In plus, nu s-a efectuat niciodata un inventar conf.legii, cu comisie, cu sistarea activitatii magazinului in acel interval, cu notarea , aducerea la cunostinta a diferentelor, etc. (nici la angajarea mea sau numirea "oficiala" ca dir.mag., nici la plecarea altor colegi ). Cum pot stabili ei in mod corect si obiectiv partea mea de vina(de fapt ei arunca toata vina pe mine si vor sa ma faca responsabil pt.toate lipsurile), daca initial mie nu mi s-a adus la cunostinta valoarea inventarului si nu s-au stabilit eventuale lipsuri la plecarea altor colegi?
Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si administratorii firmei incearca sa ma scoata pe mine "tap ispasitor", desi la angajare nu am semnat niciun proces verbal de predare-primire a gestiunii, iar dupa alte cateva miscari de personal(plecari-veniri de oameni noi) nu s-a efectuat inventar. chiar si inventarul anual obligatoriu a fost facut "din pix" la finele anului trecut. Din ce stiu eu, fara luarea in primire a unei gestiuni nu se pot imputa acele lipsuri...este corect? au sanse de castig daca vor dori sa mearga in instanta? Multumesc!