Am uitat sa mentionez ca pe sentinta scrie:
Autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita a obligatiei cuprinse in titlul executoriu. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica 11.12.2013.
Asta nu inseamna ca am primit aceasta pedeapsa fara sa mai am posibilitatea sa atac in vreun fel sentinta?
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Sunt abonat al acestui site si vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarea speta, in idea ca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi utile:
Azi am primit prin posta un plic de la un executor judecatoresc, care continea urmatoarele:
Somatie, instiintare poprire conturi, incheiere, copie process verbal lipsa rovinieta, copie process verbal de comunicare, copii instiintari popriri trimise la vreo 10 banci la care se presupune ca am conturi deschise.
Problema este ca nu am stiut de existenta acestei amenzi, am aflat azi.
Procesul verbal este emis in data de 11.06.2011, pentu fapta de a fi surprins in data de 08.12.2010, fara rovinieta valabila, undeva in zona Calugareni, jud. Giurgiu, la orele 05.14, dimineata.
Sunt convins ca am avut rovinieta valabila in acea zi, dar discutam despre o fapta petrecuta acum 4 ani si jumatate, deci nu mai am nici o copie pastrata.
Exista un proces verbal de comunicare la adresa, dar problema, nu am primit nimic, unde se afiseaza aceste procese verbale? Pe usa de la apartament?
Mai este semnat si de un martor, de unde a fost luat acel martor? Nu este vecin, de etaj, scara, bloc, nici macar strada?
Ce face CNADNR-UL cu noi?
Isi bat joc de oamenii acestei tari?
Mentionez ca nu practic acest “sport”, de a merge fara rovinieta valabila, imi amintesc perfect ca in acel an de gratie 2010, am plecat in data de 28.12.2010 in Turcia, si imi cumparasem rovinieta pe un an ca de fiecare data, in acea zi, stiind ca imi expirase de doar cateva zile.
Deci fara sa am la cunostinta de aceste fapte intamplate, in data de 11.12.2013, se da sentinta de trecere la executare silita!!!!
Oameni buni, nu era normal sa fiu si eu citat ca parat in aceasta situatie?
Dupa un an si jumatate de la data sentintei, deci azi primesc aceste somatii, incheieri, instiintari,etc.
Amenzile nu se prescriu?
Procesul verbal emis in data de 07.06.2011, nu are semnatura olografa a agentului constatator.
Mai am o curiozitate referitoare la ora la care a fost facuta poza, care este mentionata in procesul verbal, iarna la ora 05,14 dimineata este noapte in toata regula, au camera cu infrarosu? Se poate vedea cine a fost la volan?
Ce pot face in aceasta situatie, care mi se pare ridicola, dar cu totul normal in aceasta tara?
Va rog sa ma ajutati cu orice sfat util,
Va multumesc,
iti vine hartie acasa si acolo specifica faptul ca tre sa platesti in 30 de zile in caz contrar esti evacuat silit.
te duci cu hartia la trezorerie si platesti 800 lei, de acolo iti da o chitanta cu care tre sa te prezinti la judecatoria unde a fost procesul la biroul executari penale, dar vezi ca ai o data limita trecuta in instiinta de plata, tre sa lasi acolo chitanta, dar nu uita sa iti faci o copie. sa fie acolo in caz ca ei pierd chitanta.
in cazul meu, judecat la roman, jud.neamt, am platit la trezoreria botosani dupa care m-am prezentat la roman la judecatorie cu chitanta.
P.S.nu tre sa ii dai avocatei 200, ii va da statul din cei 800 pe care ii platesti.
daca nu uit iti postez maine o copie dupa o astfel de instiintare
pt mai multe info dorin.corolea pe yahoo
Nu am primit inca nimic acasa, de aceea sunt un pic ingandurat, pentru ca stiu ce mizerii se intampla in tara asta, ma gandesc la tot felul de incurcaturi, ei sa o fi trimis, posta sa nu o fi adus sau cine stie ce idiotenii sau incompetenti sa se fi interpus pe firul problemei mele, probabil ma voi duce maine la judecatorie sa vad daca a fost redactata sentinta definitiva, si mai intreb si pe acolo cum trebuie sa procedez in continuare.
din cate stiu,sentinta devine irevocabila daca nu face recurs chiar si in lipsa.
banii trebuie sa ii platesti in maxim 30zile altfel iti vine acasa ordin de evacuare silita.
hotararea se ridica de la judecatorie. intreaba avocatul...ca doar plateste 200 lei pt el :D
spor la invatat!
Unde gasesc temeiul legal ca sunt obligat sa platesc in termen de 30 de zile cheltuielile de judecata?
Neavand experienta in acest "domeniu", nu am stiut ca mai pot avea nevoie de doamna avocata care m-a reprezentat din oficiu, nestiind ca va primi de la mine 200 de lei, prin plata cheltuielilor de judecata, altfel as fi luat un nr de tel pt contact, asta si pentru justificarea minimei interventii a domniei sale in proces.
Iar dupa ce platesc, cui trebuie sa ii fac dovada platii? La judecatorie?
La politie? La trupele speciale? Asta pentru a nu fi ridicat in toiul noptii de mascati!!!
Am primit condamnarea, la 1(un) an inchisoare pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala (fapta din 30.05.2011) , cu suspendare, pe 28 decembrie 2011, a fost afisata pe portalul Ministerului Justitiei, nu am facut recurs, am avut un avocat din oficiu, in sentinta exista urmatorul paragraf, si acum am cateva nelamuriri:
In temeiul art. 191 alin.1 C.p.p., obliga pe inculpat la 800 lei cheltuieli judiciare statului din care onorariul pentru aparator oficiu, in suma de 200 lei, se avanseaza din fondurile MJ, conf. art. 189 C.p.p. . Cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa. Pronuntata in sedinta publica azi, 28.12.2011.
1.Hotararea, sau redactarea, se trimite acasa sau trebuie ridicata personal de la registratura sau arhiva Judecatoriei?
2.Cheltuielile de judecata (800 de lei), in cat timp de la pronuntare trebuie sa le platesc si unde?
3.Daca nu am facut recurs in termen de 10 zile, sentinta definitiva si irevocabila se pronunta in lipsa?
Mentionez ca sunt din Bucuresti, iar dosarul a fost judecat in provincie, fiindu-mi destul de dificil accesul personal la acea Judecatorie.
Buna seara,
Povestea mea pe scurt.
In data de 30 mai am fost semnalizat sa opresc pentru o depasire interzisa, si bineinteles ca m-am speriat, deoarece consumasem alcool, si am avut proasta inspiratie sa fug de echipaj. Bineinteles ca am virat pe prima strada la stanga, am realizat ca nu pot scapa de ei si am oprit pe loc argumentand ca nu am vazut semnalul agentului de circulatie. In fine, aparat etilotest ora 23,56, 0,76 mg/l alcool pur in aer expirat, condus spital elias, prima proba ora 0,50- 1,60g, a doua proba ora 1,50- 1,35g. Dupa doua saptamani mi-a spus d-l politist (care de altfel a fost amabil la intocmirea pv si la prima declaratie pe care am dat-o convenind sa nu trecem in declaratie faptul ca nu am opriit la semnal)ca ar fi bine sa platesc eu taxa de alcoolemie,la IML, deoarece statul roman nu are bani, si bugetul ministerului e scazut, si in nici un caz nu se inghesuie sa plateasca alcoolemii pentru betivi. In consecinta am achitat si inainte de a trimite dosarul mai departe, m-a chemat sa imi spuna cat a iesit si sa ma intrebe daca am pe cineva care sa ma ajute, probabil un avocat. Am zis ca nu si deocamdata nici nu doresc, deoarece situatia financiara actuala nu imi permite.
Acum dupa ce am citit toate cele 102 pagini de pe acest forum, pot spune ca sunt demoralizat, pentru ca doream sa solicit recalculare, dar am citit atatea cazuri diferite incat nu stiu ce sa mai cred.
Deci daca as solicita recalcularea si ar fi mai mica de 0,8, atunci trebuie sa astept la mana politistului, pentru inceput, daca am noroc sa trimita la procuror dosarul cu NUP.
Dar si asa procurorul poate sa nu fie de acord cu acel rezultat, si sa vrea sa trimita dosarul in instanta . Sau invers, cine stie , politistul sa dea IUP, si procurorul SUP.
Problema este ca trebuie sa iau o decizie foarte repede, deoarece am fost citat pentru miercuri la ora 9, si banuiesc ca o sa ma intrebe daca imi mentin declaratia initiala, iar daca doresc recalculare e clar ca nu am sansa sa iasa sub 0,8, cu acea declaratie , deci trebuie sa o schimb.
Dar sincer as dori sa mai trag de timp, pentru ca inca nu m-am decis cum e mai bine pentru mine, cu recalculare sau fara.
Am citit un post al unui coleg de suferinta, cum ca s-ar fi prezentat la politie si ar fi dat o declaratie cum ca se intoarce peste o luna cu un avocat.
Daca dau aceasta declaratie dar ma duc tot singur la urmatoarea citatie ce se poate intampla, pana la urma spun ca nu m-am inteles cu nici un avocat dar in schimb mai castig o luna.
Stiu, toata lumea doreste sa se termine totul mai repede, eu nu, pentru ca ma repet, nu stiu daca e bine sa cer recalculare sau nu.
Solicit un sfat avizat, cu toate ca daca as fi stiut de acest forum si as fi citit aceste posturi inainte de a comite fapta, sigur nu s-ar mai fi intamplat, pentru ca daca citesti toata suferinta prin care au trecut si trec cei implicati in intamplari de acest gen, pur si simplu te ingrozesti.
Dar asta e viata, e pacat sa procedam ca un semen de-al nostru de la Pitesti parca, care dupa ce a lovit masina de servici, fiind sub inluenta bauturilor alcoolice, s-a sinucis, poveste nu mai veche de o luna-doua. Pacat.
Cu multumiri, si daca e nevoie va pot da si alte detalii.