avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate misca

Activitate misca

Sunt in somaj si am nevoie de o caracterizare de la ultimul angajator . Va rog sa-mi spuneti com trebuie sa procedez. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția CIM nesemnat de angajat
Da asa spun si ei ca o data cu semnarea actelor fac ei un nou cim dar ca nu e nevoie sa lucrez ci doar sa primesc salariu atat cat ar fi ind. de somaj. Este posibil asa ceva? Eu de unde stiu ca ei se vor tine de cuvant dupa ce le semnez actele ei pot sa-mi suspende si noul cim pe moti ca sunt in perioada de proba si nu corespund d.d.v. stiu si ei profesional sa zicem sau prin absente menotivate eu neprezentandu-ma la munca nu? Ce garantie am eu ca ei se tin de cuvant?
Sunt intr-o situatie disperata. Au trecut cele 5 zile lucratoare de cand trebuia sa duc la somaj copie de pe cim, dar angajatorul refuza sa imi dea cim pana nu il semnez.Astazi am fost la sediul lor cu o notificare scrisa de mine in care le comunic ca s-a inchieat in mod ilegal un cim fara acordul meu si solicit sa -mi comunice toate inscrisurile care au fost depuse si inregistrate la ITM, dar ei refuza sa-mi primeasca notificarea si sa-mi dea nr. de inregistrare.Le-am comunicat ca am facut o sesizare catre ITM si mi-au spus ca ce daca, cei de la ITM ii vor amenda cu o suma si atat, iar eu raman fara indemnizatia de somaj.Au venit cu propunerea ca eu sa le semnez actele si in cazul in care se suspenda somajul ei sa-mi faca un cim pe 1 an cu 4 ore de munca si sa primesc un salariu timp de un an cat este ind. de somaj.De unde pot eu sa stiu ca se tin de cuvant dupa ce le semnez actele?Ce sa fac am ajuns sa vorbesc singur si nu mai stiu cum sa ies din aceasta incurcatura.
Am sunat din nou la angajator pt. ca ramasese stabilit ca mergem impreuna astazi la AJOFM sa rezolvam problema.Mi s-a comunicat ca astazi nu pot veni ca au o sedinta importanta, dar vin luni cu toate documentele.Intrebarea lor era daca eu semnez cin si notificarea.Am spus ca daca totul este in regula la fata locului semnez pt. ca interesul meu este sa se rezolve in favoarea ambilor. Dar eu tot nu am putut sta linistit si am mers iar la AJOFM dupa convorbirea telefonica avuta cu angajatorul si acolo mi s-a spus ca nu stie cu cine a vorbit ieri doamna de la SC... ca dosarul meu de somaj inceteaza clar pt. ca apar cu o zi lucrata in data de 26.03. Cum procedez mai departe?Sa ma adresez la ITM cu o sesizare pt. cim nesemnat si apoi in instanta? Eu nu am semnat cu ei protectia muncii,nu condica, nu c.i.m. si nici stat de plata pt. o zi lucrata.Sau se poate inchide dosarul de somaj care l-am avut si sa le returnez eu banii( pe care oricum va trebui sa- i returnez) si apoi sa intocmesc un alt dosat cu ultimul amgajator sau am gastig de cauza doar in instanta? Este o problema tare incurcata si nu stiu cum voi iesi la liman din asta.
Va multumesc pentru sprijinul acordat, iar maine sper sa se rezolve aceasta situatie.Va voi tine la curent.
Revin din nou legat de aceasta problema.Am sunat la angajator si am comunicat ce am discutat la Ag. de somaj si au mers personal sa vorbeasca acolo.M-au sunat apoi si mi-au spus ca au fost si au lamurit lucrurile spunandu-le ca incetarea cim a fos facuta din vina lor si nu din a mea, apoi m-au sunat sa-mi spuna ca este in regula si ca nu va fi suspendat dosarul de somaj ci va merge in continuare, dar sa merg eu maine la ei sa iau cim si notificare si vor merge impreuna cu mine la somaj. Eu stiu ca sunt direct interesati sa-si rezolve problema cu cim nesemnat, dar nu stiu nici eu cum sa procedez. M- am gandit sa le comunic dimineata ca ne intalnim la Ag. de somaj si sa rezolvam acolo impreuna toata tarasenia asta, dar nu la ei la birou. Oare este bine asa? Sa semnez acum dupa atata timp cim si voi fi sigura ca pot dormi linistita in continuare sau ma trezesc cu alte bube in cap?
Am fost astazi la somaj cu un raport de la angajator unde spune ca data inceperii cim este 26.03 si data incetarii este 27.03. Acolo mi s-a comunicat ca daca si data incetarii era tot 26.03 era in regula si putean sa beneficiez de somaj in continuare. Sau o alta varianta ca de la data de 22.03 de cand am facul lichidarea cu fostul angajator si pana la depunerea dosarului de somaj adica pe 28.03 am lucrat o zi in alta parte, nu mai pot sa beneficiez de somaj. Ca daca depuneam intai dosarul la somaj si apoi lucran in alta parte o zi se suspenda dosarul si apoi se intocmea un alt dosat cu ultimul angajator. Sunt total debusolat oricum am inteles ca trebuie sa restitui banii primiti pana acum, si eventual daca se mai aproba un alt dosar trebuie sa o iau de la capat cu alergatura dupa actele pt. depunere dosar.
As dori sa stiu daca pot cere o audienta la Ag. de somaj sa mi se explice clar cum stau lucrurile pt. ca sunt tare incurcate si nu stiu incotro s-o apuc. Acolo am fost indrumat la contabilitate si de acolo mi s-a comunicat aceste pareri impartite. Va multumesc anticipat.
Da este destul de tardiva, dar in situatia asta ce pot sa fac ca sa fie bine pt. ambele parti. Nu am nici o idee, sunt total debusolat.
CIM este pe perioada determinata este pe 3 luni.Mi s-a spus ca erau obligati sa transmita la REVISAL contractul ca sa nu apar la ei ca am lucrat (la negru) fara contract desi eu am fost in 23 si 24 si in 25 am comunicat ca nu mai vin. Ei au intocmit totusi CIM cu data de 26 si cu data de 27 au incetat contractul. Grea problema de rezolvat. Nu stiu cum sa fac sa fie bine si pt. mine si pt. ei. Sa semnez cim intocmit in data de 26.03 cu maine in data de 24 05. Nu mi se pare corect.

Si totusi au transmis cim nesemnat de mine.Am fost la sediul lor si mi-au aratat cim nesemnat de mine si au spus ca ei l-au transmis asa si apoi au facut o notificare in care au spus ca fiind in perioada de proba au facut angajarea cu data de 26 .03 si suspendarea cu data de 27.03 motivand ca nu sunt apata din punct de vedere profesional pt. postul respectiv. Acum vor sa semnam cim si apoi sa mi-l dea ca sa-l duc la somaj impreuna cu notificarea facuta de ei avand in vedere ca cim a fost intocmit pe o perioada de 3 luni, spun ei ca voi beneficia de somaj mai putin de cele 2 zile cat am fost angajat la ei. Pentru cele 2 zile mi se vor opri banii de somaj. Eu ce sa mai cred. Acum au realizat si ei neregula ca au transmis un cim fara semnatura si ar vrea sa rezolvam pe cale amiabila. Sunt de acord dar as vrea sa stiu daca nu am probleme la somaj pt.cele 2 zile( sau mai bine zis 1 )pt. ca apar ca angajata. As vrea un sfat cum sa procedez corect. Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...