avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM nesemnat de angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM nesemnat de angajat

Revin cu o intrebare.
In urma disponibilizarii am ramas fara loc de munca, dar in urma unui interviu am fost contactat de o SC... M-am prezentat in data de 24 si 25 martie fara a semna un act cu ei si pe urma l-ea spus ca nu pot sa mai lucrez la programul non stop pe care il aveau.Mi-am depus dosarul la somaj si de 2 luni sunt in somaj beneficiind de toate drepturile.Dar astazi cand m-am prezentat la viza la somaj surpriza: apar in baza de date a- ITM-ului cu contract pe perioada 26 - 27.03 , desi ma repet nu am semnat cu angajatorul nici un contrac si al lucrat 24 si 25 03 si nu 26 si 27.Nu mai inteleg nimic cum au putut sa transmita un contract nesemnat de mine? Ce pot face in continuare pentru a beneficia de somaj? Am nevoie de indrumare. Va multumesc mul.
Cel mai recent răspuns: misca , utilizator 13:50, 29 Mai 2012
Mergeti si depuneti o sesizare la ITm , in care le explicati ca nu ati semnat niciun c.i.m. cu acel angajator ...posibil ca in locul dvs sa fi semnat altcineva.
De la aagentia de somaj mi s-a dat o adresa catre SC.. in care ii roaga sa le transmita copia CIM al meu deoarece apar in baza de date a ITM cu contract pe perioada amintita. Am sa merg cu aceata adresa la ei sa vad daca i-mi vor da o copie a contractulu si apoi sa vad ce este de facut.Dar intrebarea mea este aveau voie sa transmita un contract nesemnat de ambele parti?
Nu aveau cum sa transmita un c.i.m. nesemnat de ambele parti , intrucat acesta nu-si poate produce efectele ... transmiterea de adte eronate poate fi sanctionata contraventional de catre ITM.

Si totusi au transmis cim nesemnat de mine.Am fost la sediul lor si mi-au aratat cim nesemnat de mine si au spus ca ei l-au transmis asa si apoi au facut o notificare in care au spus ca fiind in perioada de proba au facut angajarea cu data de 26 .03 si suspendarea cu data de 27.03 motivand ca nu sunt apata din punct de vedere profesional pt. postul respectiv. Acum vor sa semnam cim si apoi sa mi-l dea ca sa-l duc la somaj impreuna cu notificarea facuta de ei avand in vedere ca cim a fost intocmit pe o perioada de 3 luni, spun ei ca voi beneficia de somaj mai putin de cele 2 zile cat am fost angajat la ei. Pentru cele 2 zile mi se vor opri banii de somaj. Eu ce sa mai cred. Acum au realizat si ei neregula ca au transmis un cim fara semnatura si ar vrea sa rezolvam pe cale amiabila. Sunt de acord dar as vrea sa stiu daca nu am probleme la somaj pt.cele 2 zile( sau mai bine zis 1 )pt. ca apar ca angajata. As vrea un sfat cum sa procedez corect. Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Daca nu ati semnat c.i.m. , in baza a ce l-au transmis... perioada de proba face parte din durata c.i.m. si nu este in afara acesteia ...s-ar putea sa aveti probleme la somaj , daca c.i.m. a fost incheiat pe durata nedeterminata .... situatie in care plata somajului inceteaza.

Alte discuții în legătură

Anulare/stergere cim bianca2020 bianca2020 Sunt \'\'proaspat\'\' absolventa de liceu.Acum o saptamana am gasit un loc de munca ce parea sa fie pe placul meu.Am stat 2 zile in proba dupa care m-au dat ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Problema contract individual de munca istrate01 istrate01 buna ziua si bine vam gasit tuturor utilizatorilor acestui forum,am o problema destul de delicata si am nevoile de parerile dvoastra.eu beneficiez de somaj ... (vezi toată discuția)