avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema contract individual de munca

buna ziua si bine vam gasit tuturor utilizatorilor acestui forum,am o problema destul de delicata si am nevoile de parerile dvoastra.eu beneficiez de somaj timp si mai am acest drept luna aceasta intreaga si luna iunie pe cateva zile,ieri am fost cautat de un sef de la o forma de paza care mia oferit un loc de munca la un obiectiv si am fost de acord asta fiind la ora 11 si eu iam dat toate actele necesare ptr a imi face contractul de munca,in aceeasi zi la ora 16 acelasi individ ma sunat si mia spus ca sau schimbat datele ofertei de munca si ca trebuie sa lucrez la 2 obicetive de paza pe un nr mai mare de ore decat stabilisem initial,lucru cu care eu nu am fost de acord si iam spus sa imi aduca actele ptr angajare inapoi dar el mia comunicat ca mia intocmit deja contractul si la inregistrat si eu iam spus ca nu este posibil asa ceva ptr ca mentionez ca eu nu am semnat nici un contract absolut nimic deci nu vad cum are cum sa legalizeze si sa inregistrezse acest contract fara semnatura mea,mie acum imi este teama sa nu pierd dreptul la somaj si o sa merg sa la fortele de munca sa le explic ce sa intamplat dar asta numai luni ptr ca atunci este deschis,rog cine ma poate ajuta cu un raspuns corect, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 16 Mai 2016
Alt sfat nu o sa gasiti decat sa mergeti si la AJOFM (somaj), dar si la ITM sa le explicati cum au stat lucrurile.
ok va Mmultumesc ptr raspuns dar va rog sa imi spuneati daca normal un contract de munca se poate inregistra fara semnatura angajatului
Da, se poate inregistra un c.i.m.fara existenta ambelor semnaturi pe contract.

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.
@istrate01
Un formular de CIM fara existenta ambelor semnaturi ale partilor nu constituie un CIM. Nu se poate face dovada acordului partilor si nu este valabil.
In Revisal se inregistreaza CIM valabil incheiate nu formularele de CIM nesemnate ori semnate de o singura parte.
Daca nu doriti sa semnati acel formular de CIM, iar respectivul angajator nu doreste sa-l radieze din Revisal, sesizati ITM. Daca suferiti prejudicii ca urmare a acestor operatiuni ale angajatorului, il puteti actiona in instanta.

....
In Revisal se inregistreaza CIM valabil incheiate nu formularele de CIM nesemnate .....




In REVISAL se pot inregistra si c.i.m. semnate de o singura parte, chiar daca un astfel de c.i.m. nu este valabil. .

Programul REVISAL nu are si optinuea de constatare a valabilittaii c.i.m.
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal ana355 ana355 Buna seara, cum se procedeaza in cazul in care un contract de munca a fost transmis in revisal, dar la data anterioara inceperii contractului de munca, ... (vezi toată discuția)
Anulare/stergere cim bianca2020 bianca2020 Sunt \'\'proaspat\'\' absolventa de liceu.Acum o saptamana am gasit un loc de munca ce parea sa fie pe placul meu.Am stat 2 zile in proba dupa care m-au dat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am si eu intrebarea...se poate inregistra un xontract ... PIFI PIFI Buna ziua,am si eu intrebarea...Se poate inregistra un xontract de munca la itm,revisal daca acesta nu este semnat de angajat!Va rog un raspuns!Multumesc! (vezi toată discuția)