sentinta i-a fost comunicata la domiciliul din romania.a facut apel (prin intermediul unui avocat imputernicit)dar acesta a fost respins sentinta ramanand definitiva. cum ai spus si tu la noi in tara ne putem astepta la orice surprize din partea justitiei .n b.
Un tanar de 21 de ani a fost condamnat in 2014 la o pedeapsa de 4 luni de probatiune pentru o fapta savarsita acum 4 ani cand era inca minor( pt o presupusa conducere fara permis si distrugere probata doar prin declaratia partii vatamate care se afla de cativa ani in conflict cu familia tanarului pentru o succesiune).
In momentul de fata tanarul lucreaza cu acte legale in Italia ,dar dupa prima prezentare la serviciul de probatiune din cadrul Tribunalului MM a aflat ca viata lui se v-a schimba total ,din cauza unei d-re psiholog ,care i-a cerut sa fie prezent de doua ori pe saptamana timp de 4 luni la sediul Tribunalului pt a semna o simpla hartie.
Deci tanarul ,care are interdictie de a se apropia de familia partii vatamate(matusa mamei sale si vecina) este obligat sa locuiasca langa acestia (unde foarte usor poate fi provocat),trebuie sa-si piarda locul de munca unde castiga aproximativ 1500 euro lunar ,trebuie in schimb sa plateasca chiria si cheltuielile locuintei inchiriate in Italia -700 euro.
Mai aberant este faptul ca tatal acestuia ,care lucreaza la o firma unde este des plecat din tara ,este obligat sa se prezinte si el la serviciul de probatiune pt a -l insotii pe baiatul sau.Deci v-a trebuii sa-si piarda si el serviciul.
Intrebari: - tanarul de 21 ani care a primit condamnarea mai trebuie insotit de parinti la serviciul de probatiune?(si mama sa lucreaza in Italia)
- sentinta este ramasa definitiva.se mai poate face ceva?
buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In urma cu 4 luni am divortat prin acord de sotia mea convenind asupra tuturor aspectelor legale ,in cauza fiind si un copil minor,mai putin partajul bunurilor.In fapt am locuit tot impreuna cu aceasta in casa socrilor pana acum o luna, cand din cauza unor noi divergente m-am mutat la o alta adresa pt a evita orice fel de scandal intrucat pozitia mea sociala nu i-mi permite acest lucru.Cum trebuie sa procedez legal pt a-mi recupera bunurile personale(haine,documente,etc.),intrucat fosta sotie refuza sa m-i le dea? Ce trebuie sa fac pt a o obiga sa nu ma mai deranjeze -(ma suna si de 50 de ori intr-o noapte) si ma ameninta cu tot felul de razbunari?O ultima problema:sunt amenintat cu executarea silita de catre o banca unde am fost coplatitor la un credit(titular fosta sotie),aceasta obligandu-se printr-un act notarial sa achite ratele aferente creditului ,intrucat banii au fost investiti in casa unde am locuit (acum exista restante).Are valoare juridica acel act notarial?
Va multumesc mult.
Daca in cazul unui divort prin acord, sotii au stabilit ca ratele pt un credit de nevoi personale sa ramana in sarcina exclusiva a unuia dintre ei banca creditoare v-a tine seama de hotararea instantei? Mentionez faptul ca in contractul de credit sotul care isi asuma plata ratelor era titularul creditului iar celalalt coplatitor.
Aceasta intelegere poate fi trecuta in sentinta de divort?
Daca sotul care si-a asumat plata ratelor nu respecta aceasta intelegere(nu achita ratele) banca mai poate avea pretentii financiare de la celalalt sot?
Va multumesc.
1.Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie urmati daca a avut loc un termen de judecata pt divort din vina uneia dintre parti iar intre timp sotii vor sa ajunga la un divort prin acord?
2.Cum se redacteaza cererea de divort prin acord?
3.Aspectele asupra carora sotii au ajuns de acord trebuie trecute in cererea de divort sau se declara in fata instantei?
Buna.As vrea sa stiu daca in urma divortului ,la deschirea procesului de partaj trebuie depus la instanta contractul de credit care este pe numele ambilor soti si in ce mod se impart ratele care mai sunt de achitat? De asemenea va rog sa-mi spuneti daca fapta socrului meu ,care a promis ca v-a trece casa in care am locuit cu sotia pe numele nostru (fapt care nu s-a mai intamplat)si unde am investit sume foarte mari poate fi incadrata penal si ce trebuie sa fac pt a recupera ceva de acolo? Va multumesc.