avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate credit in urma divortului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate credit in urma divortului

Daca in cazul unui divort prin acord, sotii au stabilit ca ratele pt un credit de nevoi personale sa ramana in sarcina exclusiva a unuia dintre ei banca creditoare v-a tine seama de hotararea instantei? Mentionez faptul ca in contractul de credit sotul care isi asuma plata ratelor era titularul creditului iar celalalt coplatitor.
Aceasta intelegere poate fi trecuta in sentinta de divort?
Daca sotul care si-a asumat plata ratelor nu respecta aceasta intelegere(nu achita ratele) banca mai poate avea pretentii financiare de la celalalt sot?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 09:46, 16 Septembrie 2011
Chestiunea ratelor este o problema care tine de partajul bunurilor comune ale sotilor. Numai daca odata cu divortul se judeca si partajul, instanta va lua act de intelegerea partilor cu privire la aceasta problema. Daca in cadrul divortului nu se judeca si partajul instanta nu va putea hotari in aceasta problema, urmanad ca dupa pronuntarea divortului sa se efectueze partajul fie prin buna invoiala, fie pe cale judecatoreasca si atunci partile vor stabili modul de impartire a bunurilor si situatia datoriilor comune.
cel mai simplu dc ati terminat divortul mergeti la notar si faceti un partaj voluntar, apoi depuneti la banca o copie a acestuia.
poolmm a scris:

Daca in cazul unui divort prin acord, sotii au stabilit ca ratele pt un credit de nevoi personale sa ramana in sarcina exclusiva a unuia dintre ei banca creditoare v-a tine seama de hotararea instantei? Mentionez faptul ca in contractul de credit sotul care isi asuma plata ratelor era titularul creditului iar celalalt coplatitor.
Aceasta intelegere poate fi trecuta in sentinta de divort?
Daca sotul care si-a asumat plata ratelor nu respecta aceasta intelegere(nu achita ratele) banca mai poate avea pretentii financiare de la celalalt sot?
Va multumesc.

Banca creditoare poate, sau nu poate, sa tina cont de acea intelegere.
De regula, nu ia in considerare astfel de intelegeri.
Ipotetic, chiar daca aceasta intelegere ar fi trecuta in sentinta de partaj (divort..) ea nu este opozabila bancii creditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire sunshine83 sunshine83 Buna ziua, Am o intrebare: ce variante exista intr-o astfel de situatie? 2 soti sunt in proces de divort de 1 an de zile, unul vrea sa iasa de la codebitor ... (vezi toată discuția)
Credite bancare ContSters6135 ContSters6135 Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in ... (vezi toată discuția)
Codebitor la un credit in curs si divortata Mioaramio Mioaramio Buna ziua, Pe scurt as dori si eu un sfat, am divortat anul trecut insa am ramas codebitor la un credit de nevoi personale luat de fostul meu sot acum 7 ani ... (vezi toată discuția)