avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire

Buna ziua,
Am o intrebare: ce variante exista intr-o astfel de situatie?
2 soti sunt in proces de divort de 1 an de zile, unul vrea sa iasa de la codebitor dar banca nu este de acord.
Celalat vrea sa pastreze casa si a platit in continuare ratele.
1. Cel care nu a platit ratele ce drepturi/obligatii are?Are dreptul la sulta?
2. Ce ar putea decide judecatorul(ce vriante ar fi)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:48, 25 Iunie 2010
- dupa solutionarea cererii de partajare a bunurilor comune, sau mai bine spus pana la solutionarea partajului, toate bunurile la care faceti referire sunt COMUNE.
- da are dreptul la sulta
- nu are importanta cine a platit ratele atata timp cat casatoria nu este desfacuta si masa bunurilor nepartajata.....
- pana la solutionarea procedurii va ramane codebitor.
Ei sunt divortati de un an dar si partajul dureaza tot de 1 an.
1. Atunci nu conteaza cu unu a platit ratele?(si atunci sa-l oblige pe celalat la jumatate din rate?)
2. Sunt sanse sa fie scos de la codebitor chiar dc banca nu vrea ?
- s-a pronuntat hotararea de DIVORT ?
Da, de 1 an de zile.Dupa Aceea a bagat imediat partajul.
Acum e pe rol de vreo 10 luni.
Daca banca nu vrea, degeaba exista o hotarare jud. de partaj.
Incercati totusi sa discutati cu cei de la banca dupa ce se finalizeaza procesul, dar de obicei nu ii intereseaza decat daca exista ( sau apare) alt codebitor, de ex. parintii sotului.

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori, credite aliaaa aliaaa Buna ziua! Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu de foarte mult timp si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa divortam.Aici intervine problema,avem un ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)