avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credite bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credite bancare

Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in celalalt este tot imprumutata, sotia fiind co-imprumutat. De bani au beneficiat ambii.Au fost in concediu, etc....Acum au divortat si sotul vrea ca aceste credite sa se imparta la 2. Ce actiune sa formulez? Pe obligataia de a face, sa oblig sotia sa preia 1/2 din credite? Sau partaj numai pt. aceste credite? Dar la partaj ar trebui sa timbrez la valoare si e cam mult....Ar trebui sa chem si banca pt. a-i fi opozabila hotararea?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:54, 29 Mai 2010
Eu cred ca ar trebui sa formulati partajul de bunuri comune in totalitatea sa.Daca vreti s-o obligati si pe sotie sa timbreze, aduceti la masa partajabila doar un bun si cele doua credite si sigur va sari ca mai sunt si alte bunuri de impartit...deci va timbra ea.Din punctul meu de vedere banca nu prea are ce cauta aici.
Succes.
av.M.Hornea
si pentru mine e o dilema un credit cum poate fi timbrat?
adica timbrez datoria?
nu sunt suficiente ca ratele la banca?
Intr-o situatie similara eu am solicitat instantei in partaj completarea masei bunurilor de impartit cu datoria comuna din timpul casatoriei respectiv un credit bancar pentru nevoi personale in care sotia era persoana imprumutata iar sotul coplatitor.
Ar fi trebuit sa timbrez la valoare - 3% din restul ratelor ramase de achitat dar clienta mea nu realiza venituri si am reusit evitarea platii taxei datorita unei cereri de ajutor public judiciar.
Am obtinut obligarea sotului coplatitor la plata a 1/2 din valoarea ratelor ramase prin virare lunara a sumei respective intr-un cont deschis la banca inca din momentul obtinerii creditului.

Pentru mai multe detalii pe aceasta tema puteti studia si o speta la adresa [ link extern ]
Problema e urmatoarea: clientul meu nu vrea decat partajarea creditelor. Atat. Restul bunurilor i le-a lasat sotiei. Merge sa solicit partajarea doar a masei pasive?
Bineinteles. Investiti instanta doar cu partajarea datoriei comune. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost partaj gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca se doreste un partaj dar fostii soti nu se inteleg asupra bunurilor si se ajunge la instanta, care ar fi costurile?Am inteles ca se pune un ... (vezi toată discuția)
Divort - imprumut la banca razvancococi razvancococi Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si ... (vezi toată discuția)
Divort - impartire credit bogdan2478 bogdan2478 in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il ... (vezi toată discuția)