avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - impartire credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - impartire credit

in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il impart cu ea?X-(
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:41, 30 Septembrie 2013
Daca puteti dovedi ca ati folosit banii in comun, da, sunt sanse sa impartiti ca datorie comuna. Dvs veti achita catre banca si va indreptati impotriva ei sa va dea jumatate din ce ati platit pana acum singur si jumatate din suma ce-o veti plati in rate.

Nu cred ca are sens sa va complicati.
Este foarte greu sa dovediti si mai trebuie sa si timbrati la valoare.
Cat de mare este creditul, pe cati ani este facut, ce rata aveti de plata lunar si cat ati platit pana acuma?
Va intreb ca sa stiti ce costuri presupun demersurile dumneavoastra, avand in vedere faptul ca va trebui sa timbrati cererea si sa mai platiti si un avocat care sa va sustina cauza.
Creditul facut in timpul casatoriei reprezinta - cel putin la nivel teoretic - o datorie comuna. Daca doar dvs ati achitat acest imprumut, atunci aveti posibilitatea sa va recuperati 1/2 de la sotie.
Acum depinde pt ce ati folosit acesti bani, pt ca sotia nu va fi de acord sa il achite daca- de exemplu - dvs ati folosit banii in interes propriu si nu in interesul casatoriei.
De acord cu colegul romania inedit, mai depinde si la ce s-au folosit banii respectivi.

Alte discuții în legătură

Credite bancare ContSters6135 ContSters6135 Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in ... (vezi toată discuția)
Divort; raspundere credit marinav marinav Va multumesc pentru raspuns. As mai avea niste intrebari. Daca eu am un credit pe numele meu, cum se procedeaza in urma divortului, poate fi obligat si sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)