avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj judiciar

Buna ziua!

Inainte de casatorie am contractat 3 credite (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum sunt in prag de divort. As dori sa stiu, in cazul in care sotia mea mi-a dat niste bani inainte de casatorie (cu declaratie notariala), iar eu nu-i pot returna intr-un timp scurt, care poate fi decizia judecatorului in cazul in care se ajunge la partaj? Fac precizarea ca ratele la aceste credite depasesc jumatate din salariu.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 07:56, 9 Iulie 2010
La finalul partajului veti fi obligat prin hot judecatoreasca sa ii dati o anumita suma de bani,-banii pe care vi i-a dat imprumut si alte sume constand in aportul adus de aceasta in timpul casatoriei(poate ati facut curatenie in imobil si imbunatatiri si din banii sotiei.....sau ratele care sau platit au fost si din banii sotiei,sau ea a platit celelalte cheltuieli ale casei si a intretinut familia.......etc....presupun n-am de unde sa stiu)
Daca nu veti da acesti bani de buna voie probabil o sa va execute silit .Poate fi executat silit imobilul ,masina...sau alte bunuri pe care le aveti ,daca nu va poate infiinta poprire pe salariu deoarece ratele depasesc 50% din venituri
Cum poate fi executat silit un imobil care inac nu este achitat integral? Inca mai platesc rate, la masina la fel. Bancile vor fi de acord?
in caz de executare fiecare isi ia banii inapoi, adica si banca si sotia.
nu se stie daca d-tra ramaneti cu toate bunurile.
buna ziua.
sub ce forma ati primit suma de bani de la sotie, anterior casatoriei ? in vederea achizitionarii imobilului, a platii avansului ??
sau este doar un contract de imprumut ??
bunurile respective fiind contractate anterior casatoriei, reprezinta bunuri proprii ale dvs.
insa va trebui sa-i platiti o sulta sotiei , pt. ratele platite in perioada casatoriei .
de asemenea va trebuie acordul bancii in procesul de partaj.
Este un contract de imprumut. Daca banca nu este de acord, care este solutia de a-i inapoia banii?

Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Divort, datorii mari anomarairam anomarairam Buna ziua, am o prietena care nu se mai intelege cu sotul ei si ar vrea sa divorteze, din cate am inteles de la ea va fi de comun acord. Situatia lor ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. plata ratelor în timpul căsătoriei dă drept de creanță? lilian123 lilian123 Buna ziua, 1.Inainte de casatorie am cumparat un apartament pe numele meu cu imprumut de la banca si cu plata ratelor pe o durata de 15 ani.Imediat dupa aceea ... (vezi toată discuția)