avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. Plata ratelor în timpul căsătoriei dă drept de creanță?

Buna ziua,
1.Inainte de casatorie am cumparat un apartament pe numele meu cu imprumut de la banca si cu plata ratelor pe o durata de 15 ani.Imediat dupa aceea m-am casatorit si am platit ratele din salariul meu si pe numele meu, timp de 6 ani de zile, pana in prezent.Intrebare: in cazul unui divort, sotia poate beneficia de vreun alt drept?(am inteles ca dreptul de proprietate nu il poate avea deoarece imobilul a fost achizitionat inainte de casatorie).
2.Imobilul in cauza poate fi donat copilului nostru(minor-9 ani) acum cat timp este sub ipoteca bancii?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Parte din contravaloarea ratelor poate reveni sotiei. depinde de venituri si contributii.
Donatia doar cu acordul bancii.
Bunul dobandit anterior casatoriei este bun propriu,dar ptr.ratele platite in timpul casatorei (chiar daca au fost pe numele dvs),sotia dvs,are un drept de creanta in caz de partaj.fiind platite in timpul casatoriei.Ptr.donatie trebuie sa cereti acordul bancii, fiind vorba de schimbarea proprietarului anterior achitarii imobilului.
Multumesc pentru raspuns.Ati raspuns; poate reveni sotiei.Se poate si nu?
Poate da o declaratie notariala prin care sa renunte la aceste creante?Este valabila?
Nu as recomanda asta, o conventie matrimoniala este mai potrivita.

Alte discuții în legătură

Apartament cu credit ipotecar plătit 50% înainte de căsătorie. cum se face partajul într-o astfel de situație? User789 User789 Buna ziua, Referitor la proprietatea bunurilor, dobandite inainte si dupa casatorie. Am un credit ipotecar,apartamentul este platit in proportie de 50% ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)