avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei

Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care sunt drepturile mele in calitate de sotie, in aceasta situatie, cand bunul este individual ( pe numele lui doar, fiind achizitionat inainte de casatorie) iar plata se face in marea majoritate a ei, in timpul casatoriei. Nu stiu daca e nevoie de precizat, dar fiecare avem copii din casatorii anterioare.
Cel mai recent răspuns: OANA RALUCA TÎRNOVAN , Avocat 17:16, 19 Octombrie 2008
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune ale celor doi soti .Astfel , respectivul bun imobil fiind dobandit de catre sot inaintea incheierii casatoriei , este , din punctul meu de vedere , bun propriu, devenind proprietar de la data incheierii respectivului contract.
Celalalt sot are doar un drept de creanta, in limita contributiei efective la plata pretului.

In concluzie: platesti impreuna, dar proprietatea este doar a unuia. Nu ai nici un drept in conditiile in care participi in mod egal la costuri. Ilogic, anormal, dar legal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ce posibilitati legale sunt, de comun acord, ca la inchiderea ipotecii, bunul propriu sa devina bun comun?
DVS aveti un drept de creantza , in limita participarii la plata efectiva a pretului .
Bunul poate deveni proprietate comuna in devalmasie , prin stipularea expresa a intra in comunitatea matrimoniala a bunurilor
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
deoarece platiti amandoi este normal sa aveti si dvs.un drept asupra acelui bun si nu doar obligatii
fiind un bun propriu al sotului ,va poate dona cota de 12 parti indivize,dar numai cu consimtamantul bancii

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Imobil bun propriu - bun comun dupa casatorie? kenshy kenshy Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Din ce stiu si din ce am citit, nici un bun propriu nu devine bun comun dupa casatorie, prin urmare nici un imbil de ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)