avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. Plata ratelor în timpul căsătoriei dă drept de creanță?

Buna ziua,
1.Inainte de casatorie am cumparat un apartament pe numele meu cu imprumut de la banca si cu plata ratelor pe o durata de 15 ani.Imediat dupa aceea m-am casatorit si am platit ratele din salariul meu si pe numele meu, timp de 6 ani de zile, pana in prezent.Intrebare: in cazul unui divort, sotia poate beneficia de vreun alt drept?(am inteles ca dreptul de proprietate nu il poate avea deoarece imobilul a fost achizitionat inainte de casatorie).
2.Imobilul in cauza poate fi donat copilului nostru(minor-9 ani) acum cat timp este sub ipoteca bancii?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Multumesc.Ce regim matrimonial trebuie ales din cele trei?
Poate renunta total la acest drept de creanta prin realizarea unui partaj incheiat intre soti in timpul casatoriei?
Poate, insa depinde de partaj, de motivatia incheierii lui, de redactare.
Plata ratelor bancare da nastere unui drept de creanta .( prescriptia, stingerea dreptului material la actiune este suspendata , in cazul sotilor).

Se poate aprecia ca platile au fost efectuate din venituri comune.

Veniturile din munca sunt apreciate ca fiind comune.

Veniturile din muncă şi cele asimílate acestora

Art. 341. - Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.


Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu credit ipotecar plătit 50% înainte de căsătorie. cum se face partajul într-o astfel de situație? User789 User789 Buna ziua, Referitor la proprietatea bunurilor, dobandite inainte si dupa casatorie. Am un credit ipotecar,apartamentul este platit in proportie de 50% ... (vezi toată discuția)
Bună seara. sunt căsătorită și as dori sa achizitionez o ... Mrs.Coco Mrs.Coco Bună seara. Sunt căsătorită și as dori sa achizitionez o garsoniera ca persoana fizica și individual prin credit ipotecar după care prin contul personal ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)