avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara. Sunt căsătorită și as dori sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara. Sunt căsătorită și as dori sa achizitionez o ...

Bună seara. Sunt căsătorită și as dori sa achizitionez o garsoniera ca persoana fizica și individual prin credit ipotecar după care prin contul personal bancar și prin propriile venituri salariile sa îmi plătesc rata la banca demonstrând tranzacțiile ca doar eu achit imobilul. As dori sa știu, se considera bun comun? Trebuie sa fac o declarație la notar în care sotul sa semneze pe propria răspundere în caz de partaj sa nu aibe o parte din imobilul meu? Este necesar ca sotul sa fie implicat?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:27, 28 Aprilie 2024
Nu se poate momentan sa deveniti proprietara unica pe un bun dobandit pe timpul casatoriei.

Doar daca sotul vrea, trebuie sa schimbati la notar regimul matrimonial, alegand pe cel al separarii de bunuri.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar ce nu știți dvs este ca:
"Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii." (Art.341 Cod civil)

Deci, chiar dacă plătiți ratele singura, garsoniera va fi tot bun comun.
Singura soluție este ca înainte de cumpărare, sa mergeți cu soțul la notar și sa încheiați o convenție matrimoniala de separație de bunuri.
Astfel, tot ce cumpără fiecare în timpul căsătoriei, va fi bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu credit ipotecar plătit 50% înainte de căsătorie. cum se face partajul într-o astfel de situație? User789 User789 Buna ziua, Referitor la proprietatea bunurilor, dobandite inainte si dupa casatorie. Am un credit ipotecar,apartamentul este platit in proportie de 50% ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. plata ratelor în timpul căsătoriei dă drept de creanță? lilian123 lilian123 Buna ziua, 1.Inainte de casatorie am cumparat un apartament pe numele meu cu imprumut de la banca si cu plata ratelor pe o durata de 15 ani.Imediat dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Succesiune-fiica din prima casatorie a defunctului si sotie supravietuitoare Luiza35 Luiza35 Buna dimineata! Tatăl meu a decedat de curând,pe 12 aprilie si vreau sa fac succesiunea. Suntem doua mostenitoare, eu fiica, din prima căsătorie si a ... (vezi toată discuția)