avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort; raspundere credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort; raspundere credit

Va multumesc pentru raspuns. As mai avea niste intrebari. Daca eu am un credit pe numele meu, cum se procedeaza in urma divortului, poate fi obligat si sotul sa participe la achitarea lui. Cu creditul am cumparat masina si alte bunuri comune.
Daca fac un inventar cu bunurile de valoare pentru ca sotul sa nu le poata instraina pana la partaj, trebuie facut prin notar sau numai cu martori, cum este valabil?VA MULTUMESC1
Valabil este printr-un Birou de executare. Se va proceda la un sechestru asigurator, pana la pronuntarea unei hotarari irevocabile in partaj bunuri comune/lichidare patrimoniu
la partaj se impart bunurile comune dar si datoriile comune.
Se va proceda la partajarea datoriei dobandite in timpul casatoriei.Instanta de judecata va constata ca datoria contractata este comuna, obtinuta in vederea sustinerii relatiei maritale.

dar cu creditele luate inainte de casatorie pe numele unuia ce se intampla la partaj ? Dupa ce s-a imprumutat s-au casatorit si pretinde ca banii toti i-a folosit cu sotia la renovarea casei.In realitate doar o mica parte a folosit cu sotia (fosta)restul de bani din credit i-a folosit in interes propriu.La achitarea ratelor s-au implicat ambele parti
Creditul contractat inainte de casatorie e datorie proprie a sotului imprumutat, daca poate dovedi ca a avut o contributia in imbunatatirea bunului, are un drept de creanta si va trebui sa-i platiti cat se va stabili in instanta sau cat va intelegeti.
In privinta creditului dvs, e la pachet cu bunurile. Cereti partajul acestor bunuri, cereti sa va fie atribuite impreuna cu creditul care ramane la dvs sa-l platiti si sa-i dati o suma de bani pt cat a contribuit la plata ratelor.
Puteti face un inventar cu martori in care sa treceti bunurile descrise cat mai amanuntit ( cu serii pt elecrocasnice; electronice), eventual le dati si-o valoare la data inventarului, faceti si poze, sa aveti dovada existentei lor ca sa puteti cere introducerea valorii lor in masa partajabila.


Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si dar nunta lusco lusco Buna seara. Sunt pe cale sa divortez dupa aproape un an de casnicie. Situatia materiala care face obiectul intrebarii: - o suma de bani de la nunta - un ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)