avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune in pretentii concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune in pretentii concubinaj

Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am cumparat cu banii mei pe numele meu o casa veche la tara (8000 euro) Bani aveam dintr-o vanzare garsoniera bun propriu inainte de concubinaj.Dupa achizitia casei concubinul (pe atunci) a facut 2 imprumuturi in nume propriu din care doar unul a folosit pt achizitii materiale consolidarea casei de la tara.Fiind pensionar a avut timp si s-a apucat singur sa renoveze, consolideze casa atat in timpul concubinajului cat si in timpul casatoriei.Dupa circa un an am platit anticipat(cu bani de la mama mea primiti cadou) 5000 lei la creditul lui folosit pt materialele cumparate pt casa. Am facut eu un alt imprumut in care el e coplatitor si am mai achitat tot pt acel credit inca 5000 lei.Dupa cateva luni am mai vandut un apartament propriu si am achitat tot restul ramas din imprumut.,iar cu restul banilor ramasi din vanzarea apartamentului am continuat cumpararea de materiale pt renovarea casei ,sotul efectuand doar manopera.Mentionez ca sotul nu a adus nimic altceva pt casa decat imprumutul pe care l-am achitat asa cum am aratat mai sus.Din celalalt imprumut el si-a luat masina,si-a platit,datoriile anterioare,a cumparat multe scule,betoniere,drujbe etc.toate in timpul concubinajului.Eu am cerut divortul iar el in intampinare a cerut partajul desi nu e nimic pe numele lui.la ce ar trebui sa ma astept ? El va declara ca ambele credite le-am folosit pt casa,ca masina e bun comun ca sa intre la partaj cu o valoare mult mai mica decat a cumparat-o,nu recunoaste platile anticipate facute de mine etc.Ratele pt ambele credite le-am platit impreuna si inainte si dupa casatorie. Inteleg ca trebuie sa-i platesc munca depusa si inainte de casatorie si dupa,dar nu se va tine seama ca si eu i-am platit ratele la imprumuturi? daca el imi cere sa-l platesc fiindca a lucrat eu nu pot cere sa-mi plateasca chirie ca a stat in casa mea? trebuie expertiza pt evaluarea casei?Am inteles ca daca au trecut 3 ani de cand s-au efectuat imbunatatirile si eram in concubinaj acelea se prescrie?Cum se poate dovedi faptul ca o parte din lucrarile de consolidare s-au facut acum 4 ani cand eram concubini si restul dupa casatorie?
Daca bunurile sunt dobandite inainte de casatorie, atunci el nu are ce solicita la partaj. Dar, va putea sa solicite un drept de creanta echivalent cu banii investiti.

Totul se poate dovedi cu inscrisuri, martori, interogatorii si expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul concubinajului axile axile Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui ... (vezi toată discuția)
Divort; raspundere credit marinav marinav Va multumesc pentru raspuns. As mai avea niste intrebari. Daca eu am un credit pe numele meu, cum se procedeaza in urma divortului, poate fi obligat si sotul ... (vezi toată discuția)
As dori un raspuns Ina Ionescu Ina Ionescu Sunt casatorita din anul 1992. De atunci locuiesc intr-un apartament al sotului meu, cumparat de parintii lui in anul 1990. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)