avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul in cazul concubinajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul in cazul concubinajului

Buna ziua,
Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui apartament proprietate personala achizionat inainte de a o intalni pe ea, plus a contractarii unui imprumut bancar si a unor imprumuturi personale .In 2007 am achitat integral imprumutul bancar ,ramanand doar cu imprumuturile personale de la diverse persoane.Mentionez ca toate ratele bancare au fost achitate personal ,concubina mea necontribuind in nici un fel la achizitionarea apartamentului sau a achitarii ratelor.
De asemeni in toata aceasta perioada cheltuielile casei erau platite impreuna fara sa avem vreo intelegere .
de asemeni concubina mea nu a cumparat nimic in imobilul cumparat ,mobila sau tot ceea ce este nevoie intr-o casa ,spunand ca nefiind casa ei nu intelege sa participe la achizitionarea bunurilor in casa.
In 2008 vazand ca am cheltuieli in casa mult mai mari decat ea am hotarat ca fiecare cheltuiala facuta pentru casa,alimente ,intretinere ,copil.sa fie trecute de fiecare pe hartie si la sfarsitul lunii sa se faca o egalizare a sumelor de bani cheltuite ,obicei care este mentinut si acum.
In situatia de fata in cazul in care dorim sa ne despartim deoarece relatia s-a deteriorat cum s-ar face un partaj?
Cu multumiri,AXILE
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:02, 31 Octombrie 2013
Se pare ca ati premeditat oarecum despartirea asta. Avand in vedere ca nu sunteti casatoriti, bunurile achizitionate sunt bunurile dvs. proprii, concubina avand un drept de creanta pentru bunurile pentru care poate face dovada achizitionarii lor. Daca va dovedi ca si ea a participat la plata ratelor sau la alte achizitii, dvs. veti fi obligat sa-i achitati o sulta in cazul unui partaj.
Multumesc pentru raspuns,nu am premediat nimic ,numai ca inca de la inceputul relatiei erau semne clare ca relatia nu merge.
Bunul imobil dobandit este bun propriu.Sumele de bani investite pentru plata pretului unor bunuri comune da nastere unui drept de creanta.

Eu nu cred ca relatia nu merge... de 12 ani inainteaza cumva, nu? O fi vreo perioada mai stresanta, cert e ca la 12 ani de relatie nu mai poti spune ca de la inceput nu mergea, doar inceputul asta nu a fost acum cateva luni. Inceputul a fost acum peste un deceniu si un copil in urma.
Asa incat, poate incercati sa reparati ceva... nu renuntati usor.

Cat despre partaj, faceti daca nu va intelegeti cum sa impartiti lucrurile, care ce mixer sa ia etc. La apartament inteleg ca e numai contributia si numele dv., asa incat nu vad nicio premisa de impartire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj - "concubini" - irinaurs irinaurs Buna ziua, Este de prisos sa descriu situatia in care ma aflu acum, pentru ca majoritatea celor care scriu pe acest forum au probleme mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)
Partajul unui apartament în concubinaj Rares123 Rares123 Bună seara, în urmă cu un an am achiziționat împreună cu fosta iubită un apartament, în rate, ea punând suma de 6 mii de euro, suma care ni s-a ... (vezi toată discuția)