avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate elyda

Activitate elyda

Răspuns la discuția perioada de proba si de preaviz
O persoana a incheiat pe data de 15 aprilie 2013 un contract individual de munca .Contractul a fost incheiat pe o perioada de proba de 90 de zile, urmand ca ulterior sa fie prelungit.

Acum persoana respectiva vrea sa isi dea demisia inainte de terminarea perioadei de proba.As vrea sa stiu daca exista o perioada de preaviz si daca este , cate zile dureaza.
Am fost la un interviu de angajare si patronul firmei respective mi-a oferit un salariu de 1000 de lei(sub ceea ce se ofera in domeniu) daca vreau sa primesc salariu in mana asa cum consider eu ca este normal si 1500 de lei daca accept sa infiintez un PFA si salariu mi se vireaza prin acest PFA.Consider ca intentionat a oferit salariu mult mai mic daca vreau banii in mana ca sa imi forteze mana sa infiintez PFA-ul.El a justificat ca asa ar fi mai bine pentru ca as avea unele deduceri.Mi se pare foarte ciudata aceasta conditionare si as vrea sa stiu de ce ar vrea el sa faca asta, pentru ca ma indoiesc de faptul ca a facut-o "pentru binele meu".Postul este in domeniul farmaceutic.
incetarea contractului se face prin:

-acordul de vointa al partilor
-expirarea termenului
-desfiintarea titlului locatorului
-preaviz de 30 de zile

Dar din moment ce eu nu pot sa deschid firma cu sediul acolo deoarece proprietarul are firma sa la acelasi sediu, sunt raspunzatoare eu pentru faptul ca nu se poate derula contractul de inchiriere?Eu am vazut ca era aceeasi adresa abia dupa ce am fost la Registrul Comertului.
El ca persoana juridica nu trebuia sa stie ca nu se poate deschide o firma (stia ca asta vreau inca de la primele discutii) la adresa firmei sale? Si este normal sa-mi ceara sa platesc eu taxele notariale desi el a insistat sa mergem la notar? Pentru banii achitati pe 3 luni in avans spune ca a platit comosioane la banca , comisioane pe care mi le imputa tot mie, desi sunt oprite pe contul firmei sale.
In data de 12 septembrie am inchiriat de la o societate comerciala un spatiu in vederea deschiderii unei afaceri. Atunci cand am discutat cu proprietarul am specificat ca sediul social al societatii nou deschise vreau sa fie la adresa spatiului respectiv. Desi nu era nevoie , proprietarul a cerut in mod expres ca acel contract sa fie incheiat la notariat urmand sa platesca el taxele notariale. Astazi 13 septembrie am mers la Registrul Comertului sa duc contractul, dar de acolo mi s-a spus ca nu pot sa deschid firma la acea adresa deoarece proprietarul are sediul tot acolo . Am anuntat imediat notarul si proprietarul ca acel contract trebuie anulat, dar el a spus ca eu trebuia sa stiu ca nu pot trece acolo sediul .Proprietarul vrea sa-i platesc eu taxele pe care le-a achitat la notariat, sa-i platesc tot eu comisioane si alte cheltuieli pe care le-a facut la banca , atunci cand a depus in contul firmei sale banii pe care eu i-am dat pentru primele 3 luni de chirie(sept, oct, nov).Suma pe care trebuie sa i-o dau eu se ridica la 500 de lei, dar acum taraganeaza sa vina la notar sa anulam contractul si vrea sa-i dau preaviz de 30 de zile, banuiesc ca face asta ca sa-mi opresca chiria pe o luna. Mentionez ca desi in contract se stipuleaza ca eu trebuie sa intru in posesia spatiului pe data de 12 septembrie cu un proces- verbal de predare-primire, acest fapt nu s-a intamplat inca (nu s-a incheiat un asemena act), am cheia , nu am intrat oficial in posesia spatiului deoarece nu corespunde conditiilor stipulate in contract.