va rog sa-mi spuneti cit este perioada de proba respectiv preaviz si preaviz in caz de demisie? eu am pus la proba 15 zile si la preaviz 15 la fct de vinzator iar la controlul de la itm a spus ca incalc codul muncii.
in codul muncii la art 31 perioada de proba scrie maxim 90la fct de executie si max 120 la fct de conducere
despre preaviz normal (nu in cazul demisiei) nu am gasit nimic
Perioada de proba se stabileste in functie de surata contractului. La c.i.m pe durata nedeterminata, se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
In cazul demisiei, potrivit prevederilor art. 81 alin. (4) Codul muncii: Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
In cazul preavizului in cazul concedierii, art. 75 alin. (1) Codul muncii stabileste ca persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
da asta stiam; este vorba de perioada de proba
ce ai scris este pt preaviz in caz de demisie care l-am citit si eu in codul muncii
revin cu intrebarea: cit pt proba si cit pt preaviz dar nu in cazul demisiei?
V-am dat raspunsul si pentru preavizul in cazul concedierilor care beneficiaza de preaviz.
Pentru perioada de proba v-am spus ca se stabileste in functie de durata c.i.m. Pe ce durata a fost incheiat c.i.m?
Numai in anumite situatii privind incetare c.i.m. se acorda preaviz .. demisie, concediere in baza art.65 , art.61 lit.c , art.61 lit.d C.mun. ...in alte situatii nu se acorda preaviz.